Έρευνα για θανατηφόρα ανατροπή φορτηγού πλοίου στο Βιετνάμ

Hoang_Phuc_18_vietnam
Ένα φορτηγό πλοίο που αναποδογύρισε κοντά στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν) πριν από μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να είναι νεκρά κι άλλα δύο να αγνοούνται έκτοτε, ρυμουλκήθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία τέσσερις ημέρες μετά από το τραγικό δυστήχημα.

Την Τρίτη το απόγευμα, το Hoang Phuc 18 μεταφέρθηκε από την περιοχή Can Gio προς την παραλία του Sao Mai στην παραθαλάσσια πόλη της Vung Tau για να ερευνηθεί, δήλωσε ο Pham Hien, διευθυντής του Ναυτιλιακού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Region 3) του Βιετνάμ.

Ο Hien είπε ακόμα ότι δύτες θα ελέγξουν το πλοίο και πάλι για να αναζητήσουν τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος. Οι λιμενικές αρχές της πόλης του Χο Τσι Μιν θα ερευνήσουν το περιστατικό.

Το Hoang Phuc 18 με 17μελές πλήρωμα ανατράπηκε περίπου στις 19:00 την περασμένη Παρασκευή (30 Οκτωβρίου) στον ποταμό Soai Rap στο Can Gio District.

Δεκατρία μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, σύμφωνα με τον Nguyen Dinh Viet, αναπληρωτή επικεφαλή της Ναυτιλιακής Διοίκησης του Βιετνάμ.

Γύρω στις εννέα τοπική ώρα την Κυριακή, διασώστες βρήκε δύο πτώματα περίπου 4-5 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου το πλοίο ανατράπηκε. Αργότερα αναγνωρίστηκαν ως δύο από τα μέλη του πληρώματος.

Δύο υπόλοιπα μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται.

Διαβάστε ακόμα