Έρχονται τα πρώτα έξυπνα εμπορευματοκιβώτια

cma_cgm_bougainville_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

To CMA CGM Bougainville διαφημίζεται ως το πρώτο containership παγκοσμίως που είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία TRAXENS, η οποία μετατρέπει τα κοντέινερ σε έξυπνα, συνδεδεμένα αντικείμενα.

Το νεόδμητο CMA CGM Bougainville, η χωρητικότητας 18.000 teu ναυαρχίδα της γαλλικής ναυτιλιακής εταιρείας containership CMA CGM Group, έχει γίνει το πρώτο πλοίο στον κόσμο που χρησιμοποιεί τεχνολογία TRAXENS, η οποία μετατρέπει ουσιαστικά τα τυποποιημένα εμπορευματοκιβώτια σε έξυπνα, συνδεδεμένα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του πολυτροπικού αυτού συστήματος μεταφορών της εποχής των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data), τα εξοπλισμένα με τεχνολογία TRAXENS έξυπνα εμπορευματοκιβώτια στο κατάστρωμα του CMA CGM Bougainville θα είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους και με το σύστημα επικοινωνίας του πλοίου χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες κεραίες αναμετάδοσης, που συλλέγουν και στέλνουν δεδομένα στα κεντρικά γραφεία της CMA CGM στη Μασσαλία, μέσω των κέντρων δεδομένων της TRAXENS.

Καθ ‘όλη τη μεταφορά του container είτε στην ξηρά είτε στη θάλασσα, το σύστημα TRAXENS συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του τόπου, της θερμοκρασίας, της υγρασίας, των δονήσεων, των προσκρούσεων, προσπάθειας διάρρηξης, το καθεστώς εκτελωνισμού κ.α.

cma_cgm_bougainville__

Αυτό προσθέτει σημαντική αξία στην ναυτιλιακή εταιρεία και στους πελάτες της, τους ασφαλιστές και τα τελωνεία, σύμφωνα με την CMA CGM, η οποία είπε ότι οι συσκευές που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στη ψυγειο-μεταφορά ευπαθών προϊόντων, καθώς οι θερμοκρασίες των υπό ψύξη εμπορευματοκιβωτίων μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Κατά την καθέλκυση του CMA CGM Bougainville την επόμενη Τρίτη από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande, το CMA CGM θα είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες καινοτόμες λύσεις για την παρακολούθηση και τη συλλογή συνεχόμενων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, οπουδήποτε στον κόσμο – μια τεχνολογία που η CMA CGM και η TRAXENS στοχεύουν να προωθήσουν ως ένα διεθνές πρότυπο στον κόσμο της ναυτιλίας.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Όμιλος CMA CGM ενίσχυσε τις επενδύσεις του στη με βάση στη Μασσαλία καινοτόμα επιχείρηση TRAXENS, και με την συνεργασία αυτή έχει αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος των μεταφορών στον τομέα των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data).

Διαβάστε ακόμα