Φαλαινοθηρικό “πιάστηκε στα πράσσα” στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό

fanelothiriko_pistike_sta_prassa_ston_eiriniko

Σήμερα το μεσημέρι ο καπετάνιος του Αυστραλιανού πλοίου Bob Barker της οικολογικής οργάνωσης “Sea Shepherd”, ο Peter Hammarstedt, ανέφερε ότι το πλοίο του μόλις είχε περάσει στην Αυστραλιανή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) 200 μίλια ανοικτά από το νησί Macquarie, όταν είδαν ένα Ιαπωνικό φάλαινοθηρικό πλοίο, το Yushin Maru Νο 3, να έχει σταματήσει ένα μίλι έξω από τη ζώνη.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Περιβάλλοντος Greg Hunt είχε έρθει σε επαφή με τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με την επικείμενη εισβολή στο Αυστραλιανό Καταφύγιο Φαλαινών, η οποία περιλαμβάνει την ΑΟΖ, από το φαλαινοθηρικό πλοίο.

“Για άλλη μια φορά ως ‘Sea Shepherd’ είδαμε τις τακτικές του ιαπωνικού φαλαινοθηρικού στόλου να εκμηδενίζονται. Αλλά έχουμε επίγνωση ότι ο στόλος έχει δεσμευτεί δημοσίως να σκοτώσει άλλες 931 ρυγχοφάλαινες, καθώς και 50 πτεροφάλαινες και 50 μεγάπτερες φάλαινες”, δήλωσε ο επικεφαλής της Sea Shepherd στην Αυστραλία, Bob Brown.

Τα άλλα δύο σκάφη της οργάνωσης “Sea Shepherd”, ο Steve Irwin και η Sam Simon, περιπολούν αυτή τη στιγμή το καταφύγιο φαλαινών του Νότιου Ωκεανού, προσπαθώντας να σταματησουν τα σχέδια του Nisshin Maru, ενός άλλου ιαπωνικού φαλαινοθηρικού πλοίου.

Διαβάστε ακόμα