Φορτηγό πλοίο προσάραξε στον ποταμό Κολούμπια

mokpo_star_prasaraxe_ston_potamo_koloumpia_

To Λιμενικό των ΗΠΑ ενεργοποιήθηκε για τη διάσωση ενός μήκους 225 μέτρων φορτηγού πλοίου που προσάραξε στον ποταμό Κολούμπια, κοντά στην Αστόρια, την Τρίτη 25/2.

Ο Τομέας του Λιμενικού στον ποταμό Κολούμπια ειδοποιήθηκε γύρω στις 16:30 ότι το με σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο Mokpo Star προσάραξε μετά από απόπειρα του πληρώματος να προσαρμόσει τη θέση του στο ποτάμι, χρησιμοποιώντας τις άγκυρες του χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση.

Το προσωπικό του Λιμενικού επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διερευνήσει τα αίτια της προσάραξης, πιθανή περιβαλλοντική μόλυνση και την ποσότητα καυσίμου που το σκάφος περιείχε. Το Λιμενικό διέταξε επίσης το σκάφος να τεθεί σε άμεση επιφυλακή ώστε να ρυμουλκηθεί.

Το Mokpo Star τελικά απεγκλωβίστηκε χωρίς τη συνδρομή άλλου σκάφους, χάρη στην παλίρροια που δημιουργήθηκε στο ποτάμι αργά το βράδυ και μεταφέρθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο με τη βοήθεια ενός Columbia River Bar Pilot. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ρύπανση.

Το Λιμενικό διέταξε το σκάφος να παραμείνει στο αγκυροβόλιο μέχρι την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει ζημιά στο κύτος του πλοίου.

Το πλοίο, που κατευθυνόταν προς το Kalama στην Ουάσιγκτον, δεν μετέφερε κάποιο φορτίο και εκτιμάται ότι κουβαλούσε περίπου 532.000 γαλόνια πετρελαίου ντίζελ.

Διαβάστε ακόμα