Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε ύφαλο- Σε κρίσιμη κατάσταση μέλη του πληρώματος του (Βίντεο)

Ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε σε έναν ύφαλο την Κυριακή 24 Μαρτίου στα ανοικτά του Βιετνάμ.

Το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης του Βιετνάμ διέσωσε με επιτυχία τα εννέα μέλη του πληρώματος του πλοίου μεταφορά τσιμέντου GIANG ANH 18 που είχε προσαράξει στα νερά του Cù Lao Chàm.

Το πλοίο GIANG ANH 18 εκτελούσε το δρομολόγιο από το Hai Phong προς το Chu Lai, μεταφέροντας 2.960 τόνους τσιμέντου όταν χτύπησε σε ρηχό ύφαλο. Το κύτος σχίστηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων σε αμπάρι φορτίου, οδηγώντας το πλοίο σε κλίση της τάξεως των 35º – 40º προς την αριστερή πλευρά του.

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα προσπάθησαν να επιδιορθώσουν το σχίσιμο, αλλά το πλοίο άρχισε να βυθίζεται λόγω των εκτεταμένων ζημιών στο κύτος και της γρήγορης εισροής υδάτων.

Αφού η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, ο καπετάνιος του GIANG ANH 18 επικοινώνησε επειγόντως με το Κέντρο Συντονισμού Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης του Βιετνάμ για άμεση βοήθεια. Οι αρχές έστειλαν το σκάφος διάσωσης SAR 274 από το Đà Nẵng για να βοηθήσουν το GIANG ANH 18.

Η ομάδα διάσωσης διεξήγαγε αμέσως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανασύροντας τέσσερα μέλη του πληρώματος σε κρίσιμη κατάσταση για την σωματική και ψυχική υγεία τους και τα παρέδωσαν στο ιατρικό προσωπικό για φροντίδα.

Στη συνέχεια, διασώθηκαν και τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος και μεταφέρθηκαν στο νησί Cù Lao Chàm για ιατρική φροντίδα.

Το SAR 274 παρέμεινε στο σημείο για να συνεργαστεί με τις αρμόδιες μονάδες για την έρευνα και τη οργάνωση της επιχείρησης για την πρόληψη της περαιτέρω θαλάσσιας ρύπανσης.

Εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες για τη διάσωση του GIANG ANH 18 απέτυχαν λόγω της σταδιακής βύθισης του σκάφους που προκλήθηκε από την εισροή υδάτων.

Διαβάστε ακόμα