Φορτηγό πλοίο έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω θύελλας στον Βισκαϊκό[vid+pics]

mplak_aoyt_se-forthgo_ploio_nautilia_

Το φορτηγό πλοίο γενικών εμπορευμάτων Just Mariiam υπέστη γενικό μπλακ άουτ αργά το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου, ενώ ήταν 16 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Belle Ile, στον Βισκαϊκό Κόλπο.

Το πλοίο διάσωσης Abeille Bourbon στάλθηκε για να αναλάβει τη ρυμούλκηση του ακινητοποιημένου πλοίου, μετά από σήμα για βοήθεια που εξέπεμψε το πλοίο. Το Just Mariiam άρχισε να έλκεται το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου, για να φθάσει τελικά στο λιμάνι Groix της βορειοδυτικής γαλλικής επαρχίας Lorient μετά από 14 ώρες στις 12 Φλεβάρη το πρωί.

Η ρυμούλκηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση και πήρε πολύ ώρα λόγω της κακοκαιρίας, αφού η δύναμη του ανέμου στο σημείο ήταν 30 κόμβοι και τα κύματα έφθαναν τα τέσσερα μέτρα. Το αρχικό σχοινί ρυμούλκησης έσπασε και χρειάστηκε η επιπλέον συνδρομή ενός ναυτικού ελικοπτέρου EC 225 και των ρυμουλκών “Scorff” και “Moriban” για να καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του στην στεριά.

Το -κατασκευασμένο το 1971 και χωρητικότητας 1278 dwt- Just Mariiam, που πιστεύεται ότι ελέγχεται από μια εταιρεία του Λιβάνου, έπλεε με 8μελές πλήρωμα και φέροντας μολβοδική σημαία από τη Νορβηγία προς την Τρίπολη του Λιβάνου, φορτωμένο με γενικό φορτίο, αυτοκίνητα και φορτηγά, τα οποία είχαν μετακινηθεί λόγω της περιπέτειας.

Επιθεωρητές επιβιβάστηκαν στο σκάφος το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια της βλάβης και να ελέγξουν για την ύπαρξη των απαραίτητων πιστοποιητικών. Στο σκάφος θα επιτραπεί να επιστρέψει στη θάλασσα μόνο αφού ελεγχθεί η ικανότητα πλοήγησης του.

cargo_a_lorient

cargo-en-panne-inspection-lorient

cargo-en-panne-inspection-lorient_2

cargo-en-panne-inspection-lorient_3

cargo-en-panne-inspection-lorient_4

cargojustmariiamremorquage1-630x0

P1D2490024G_px_640_

2014-02-11-cargojustmariiamremorquage-4-630x0

2014-02-11-cargpjustmariiam-3-630x0

remorquage_4Διαβάστε ακόμα