Φορτηγό πλοίο πήγε… για ηλιοθεραπεία στο Χονγκ Κόνγκ

prosaraxi_fortigou_ploiou_se_paralia_

Το φορτηγό πλοίο Sui Hai Yun 382 προσάραξε στο Butterfly Beach κοντά στο Tuen Mun του Χονγκ Κονγκ, όπου κατευθυνόταν, καθώς υπέστη ένα πρόβλημα στον κινητήρα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στην ξηρά.

Το περιστατικό συνέβη σε μια πολυσύχναστη περιοχή της παραλίας όπου πολλές οικογένειες έκαναν ηλιοθεραπεία. Κανένας από το 7μελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε, παρά μόνο καταστράφηκαν τα προστατευτικά δίχτυα για τους καρχαρίες που περιέβαλαν την παραλία.

Ένας εκπρόσωπος από την τοπική αστυνομία δήλωσε: “Η αρχική έρευνα έδειξε ότι το πλοίο έπαθε βλάβη, λόγω ενός προβλήματος του κινητήρα. Πιθανολογείται ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το πλοίο παρασύρθηκε προς την ακτή”.

Η περιοχή της παραλίας γύρω από το προσαραγμένο πλοίο Sui Hai Yun 382 έκλεισε αμέσως, αλλά το πλοίο παρέμενε ένας σημαντικός πόλος έλξης.

Μια περαιτέρω έρευνα για το περιστατικό έχει ξεκινήσει, ενώ θα προσπαθηθεί να εκτιμηθεί η ζημιά στο προστατευτικό δίχτυ για τους καρχαρίες. Τριάντα οκτώ παραλίες στο Χονγκ Κονγκ προστατεύονται από ανάλογα δίχτυα από το 1995, όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από καρχαρίες στα ανοικτά Sai Kung.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό προσάραξης πλοίου στην πόλη αυτό το μήνα και το τέταρτο για το 2014.

Ένα πλοίο μήκους 63 μέτρων προσάραξε στα ανοικτά του βόρειου Cheung Chau στις 2 Ιουνίου. Είναι φορτωμένο με απόβλητα κατασκευών και ένα σχέδιο διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το μήκους 193 μέτρων Hansa Constitution αποτέλεσε επίσης σημαντικό πόλο έλξης για “στεριανούς” στις 6 Απριλίου, όταν προσάραξε ακριβώς στα πόδια ενός δημοφιλούς μονοπατιού για τζόκινγκ στο Pok Fu Lam.

Στο πρώτο περιστατικό για το έτος, στις 21 Φεβρουαρίου, ένα χωρητικότητας 2.500 τόνων πλοίο φορτωμένο με τσιμέντο, προσέκρουσε στην βραχώδη παραλία του Tung Wan Tsai στο Cheung Chau.

Διαβάστε ακόμα