Φορτηγό πλοίο πλημμύρισε στα ανοιχτά των Μαλδίβων

cargo_vassel_sink_

Το Viet Long, ένας Βιετναμέζικο φορτηγό πλοίο, εκκενώθηκε καθώς πλημμύρισε με νερά βόρεια του Male στις Μαλδίβες.

Το χωρητικότητας 7,044 dwt και κατασκευασμένο το 1991 πλοίο προσάραξε 1,3 ναυτικά μίλια βόρεια του Summer Island τη Δευτέρα 9 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης, η Ακτοφυλακή βοήθησε την ανέλκυση του πλοίου που διαχειρίζεται η εταιρεία Eastern Dragon Shipping.

Το Viet Long ήταν αγκυροβολημένο σε κοντινό σημείο, αλλά άρχισε να μπάζει νερά στο μηχανοστάσιο του, στα αμπάρια του κύτους και σε μία δεξαμενή έρματος. Ο καιρός επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας αναγκάζοντας το πλοίο να παρασυρθεί ακόμα περισσότερο από τα κύματα. Το πλήρωμα δεν ήταν σε θέση να περιορίσει την είσοδο του νερού.

Οκτώ από τα 20 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το πλοίο το απόγευμα της επόμενης ημέρας (10 Ιουνίου). Τα άλλα δώδεκα συνέχισαν τις προσπάθειες διάσωσης του Viet Long, αλλά λίγες ώρες αργότερα, εγκατέλειψαν κι αυτοί. Οι ναυτικοί μεταφέρθηκαν σώοι στο Male.

Η επιχείρηση διάσωσης δεν ήταν εύκολη εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθήκων, ενώ μια διαρροή πετρελαίου έχει αναφερθεί κοντά στο σημείο. Η παρούσα κατάσταση του Viet Long παραμένει άγνωστη, όπως και το κατά πόσον κατάφερε να ξεφορτώσει το φορτίο χάλυβα και τσιμέντου που είχε φορτώσει από το Tuticorin στις 27 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα