Φωτιά σε πολεμικό πλοίο της Ινδονησίας – Το εγκατέλειψε το πλήρωμα του (video & photos)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ινδονησιακό πολεμικό πλοίο το οποίο βρισκόταν σε μια συνηθισμένη περιπολία έπιασε φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3 Ιουνίου. Το ινδονησιακό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε το συμβάν λέγοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των 119 μελών του πληρώματος που επέβαιναν στο πλοίο.

Το πλοίο είναι το Hading Bay-538, ένα αποβατικό πλοίο τύπου Frosch-I/108 εξοπλισμένο με ράμπα. Το πλοίο, το οποίο παραγγέλθηκε το 1978 από την πρώην ανατολικογερμανική Volksmarie, αρχικά λειτουργούσε ως Cottbus και μετά την επανένωση της Γερμανίας θεωρήθηκε πλεονάζον και πωλήθηκε στην Ινδονησία το 1993.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι το πλοίο βρισκόταν περίπου 11 ναυτικά μίλια ανατολικά των στενών Σελαγιάρ και επτά ναυτικά μίλια από το νησί Νότιο Σουλαουέζι όταν αναφέρθηκε η πυρκαγιά. Δεν είναι σαφές πότε ξεκίνησε η φωτιά, αλλά οι αναφορές για το συμβάν έφτασαν στην ακτή στις 14:15 τοπική ώρα. Το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι πέντε πλοία εστάλησαν αμέσως για να βοηθήσουν.

Στην περιοχή βρισκόταν και ένα ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού, το Bahtera Zalfa, το οποίο μετέβη αμέσως στο πλοίο για να βοηθήσει στην εγκατάλειψη του πληρώματος. Οι φωτογραφίες δείχνουν το πλήρωμα του Hading Bay-35 να συγκεντρώνεται με σωσίβια στο μπροστινό τμήμα του σκάφους. Μεγάλα σύννεφα καπνού φαίνονται από το πίσω μέρος του.

Δύο εμπορικά πλοία, το φορτηγό πλοίο Golden Ace (52.300 dwt) και το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Green Wave (22.350 dwt), έσπευσαν επίσης στην περιοχή. Και τα δύο πλοία παρεκκλίναν της πορείας τους για να βοηθήσουν το Hading Bay-538.

Ενημερώνοντας τα μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της ναυτικής υπηρεσίας πληροφοριών Wira Hady Arsanta είπε ότι πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη του πλοίου. Είπε επίσης ότι το πλήρωμα ήταν καλά εκπαιδευμένο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η διαδικασία προχώρησε γρήγορα. Όλοι εγκατέλειψαν το πλοίο σε περίπου 30 λεπτά χωρίς να αναφέρουν τραυματισμούς.

Το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία της πυρκαγιάς και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Ένα ρυμουλκό έφτασε στο σημείο για να ρυμουλκήσει το Hading Bay-538 στο πλησιέστερο λιμάνι.

Διαβάστε ακόμα