Φωτιά στο μέγα-containership της UASC

mv_barzan

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Μια πυρκαγιά στο μέγα-containership της United Arab Shipping Company’s (UASC) M/V Barzan αναμένεται να καθυστερήσει τα φορτία μέχρι και δύο εβδομάδες. Οι φλόγες ξέσπασαν στο νούμερο δύο αμπάρι του πλοίου, καθώς ήταν έτοιμο να φτάσει στο Felixstowe του Ηνωμένου Βασίλειου την περασμένη εβδομάδα.

Το M/V Barzan, το οποίο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο που μπορεί να κινείται τόσο με πετρέλαιο όσο και με LNG (“LNG-ready”), ήταν 60 ναυτικά μίλια ανοικτά του Cape Finistere, στο βορειοδυτικό άκρο της Ισπανίας, όταν ξέσπασε η φωτιά. Το πλήρωμα έσβησε τη φωτιά και άλλαξε πορεία προς το Ρότερνταμ για να περάσει από έλεγχο.

Το χωρητικότητας 18.800 TEU πλοίο είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας και το μεγαλύτερο στον στόλο. Το Barzan βρίσκεται στην υπηρεσία της UASC στη γραμμή Ασίας-Ευρώπης.

Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά σε πλοίο UASC κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 28 Αυγούστου, στο χωρητικότητας 13.500 M/V Alula ξέσπασε μια ακόμα πυρκαγιά στο Αμβούργο.

Η UASC είναι μέλος της Ocean Three Alliance (OTA), η οποία περιλαμβάνει επίσης τη CMA CGM και τη China Shipping Container Lines (CSCL). Οι υπηρεσίες της ΟΤΑ λειτουργούν στις εμπορικές διαδρομές της Ασίας-Ευρώπης, της Ασίας-Μεσογείου, δια μέσου του Ειρηνικού και της Ασίας-Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα