Φωτογραφίες του εγκαταλειμμένου «Rich Forest» στον Ειρηνικό[pics]

rich_forest_egkataleleimmeno_ston_eirhniko_

Νέες φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με το μήκους 152 μέτρων πλοίο MV Rich Forest που εγκαταλείφθηκε αφού άρχισε να μπάζει νερά στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο Γκουάμ, δημοσίευσε το Λιμενικό των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, το πλοίο CS Sunshine, που συμμετέχει στο Σύστημα Διάσωσης Πλοίων Αυτοματοποιημένης Αμοιβαίας Συνδρομής (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue System – AMVER) διέσωσε και τα 24 μέλη του πληρώματος του Rich Forest την προηγούμενη Δευτέρα 20/1, αφού αυτά εγκατέλειψαν πρώτα το πλοίο σε σωσίβιες λέμβους, μία ημέρα μετά την αναγγελία της πλημμύρας του μηχανοστάσιο περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από το Γκουάμ.

Το πλοίο, που μετέφερε ξυλεία με προορισμό την Κίνα, αναφέρθηκε από το πλήρωμα ότι έμπαζε νερό της τάξης των 160 τόνων ανά ώρα, γεγονός που προκάλεσε την πτώση των γεννητριών και την συνακόλουθη αδυναμία πρόωσης.

Η νέα ενημέρωση του Λιμενικού αναφέρει ότι την Τετάρτη οι 24 επιζώντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το CS Sunshine στο σκάφος του Λιμενικού, Sequoia.

Το Sequoia και το σκάφος του Λιμενικού Assateague, το οποίο επίσης απεστάλη στο σημείο, διεξήγαγε μια τελική οπτική πραγματογνωμοσύνη του πλοίου πριν από την αναχώρηση του για τα νησιά της Saipan.

Η ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ότι το Rich Forest φέρεται να πλέει έρημο με την πρύμνη, αλλά ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας, οπότε και ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να ελέγχει τις επιλογές που έχει για την διάσωση του πλοίου.

Το Sequoia αναμενόταν να φθάσει στη Saipan την Παρασκευή, όπου το πλήρωμα του Rich Forest αφού θα έκανε τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις, θα έπαιρνε το δρόμο του προς τα πίσω -μέσω του Assateague- για το Γκουάμ.

rich_forest_egkataleleimmeno_ston_eirhniko__

rich_forest_egkataleleimmeno_ston_eirhniko____

Crew of sinking 500-foot ship rescued in Pacific

Διαβάστε ακόμα