«Global Mercy»: Παραδόθηκε το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο (photos)

Μετά από μια τελετή στο ναυπηγείο της Κίνας, το μεγαλύτερο πολιτικό πλοίο νοσοκομείο στον κόσμο, το Global Mercy, παραδόθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση Mercy Ships. Η Stena RoRo συνεργαζόταν για το συγκεκριμένο project από το 2013. Το παρθενικό του ταξίδι είναι με προορισμό την Ευρώπη, όπου το πλοίο θα εξοπλιστεί περαιτέρω πριν συνεχίσει στη Σενεγάλη για την πρώτη του συνεισφορά στο σημαντικό έργο της Mercy Ship για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης η οποία θα αλλάξει την ζωή σε πολύ φτωχούς ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Το Global Mercy κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Tianjin Xingang στη βόρεια Κίνα με το έργο να είναι υπό τη διαχείριση της Stena RoRo. Εκεί διοργανώθηκε τελετή, η οποία κατά την παράδοση θα φέρει ευτυχία στο πλοίο και το πλήρωμά του στις επτά θάλασσες του κόσμου, παρουσία εκπροσώπων από τη Stena RoRo, τη Mercy Ships και το ναυπηγείο, καθώς και πολλούς άλλους συνεργάτες.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που παραδίδουμε αυτό το ειδικό πλοίο», λέει ο Per Westling, διευθύνων σύμβουλος της Stena RoRo. «Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν επί του πλοίου έχουν θέσει ορισμένες ειδικές και αυστηρές απαιτήσεις στη ναυπηγική βιομηχανία. Για το ναυπηγείο, ήταν η πρώτη φορά που κατασκεύασαν ένα τέτοιο πλοίο, και ήταν μια πρόκληση που κατάφεραν εξαιρετικά καλά. Για τα Mercy Ships, η παράδοση σημαίνει ότι η ικανότητά τους να παρέχουν φροντίδα έχει υπερδιπλασιαστεί και στη Stena RoRo είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος της φανταστικής δουλειάς τους μέσω της κατασκευής του Global Mercy».

Το ταξίδι στη Σενεγάλη έχει ξεκινήσει

Ο πλοίαρχος Taylor Perez μαζί με το πλήρωμα που προσλήφθηκαν από την εταιρεία Stena Northern Marine Manning Services και έφτασαν αεροπορικός στην Κίνα για να παραλάβουν το καράβι, και τώρα βρίσκονται εν πλω στο παρθενικό του ταξίδι για το Βέλγιο, όπου μέσα σε λίγους μήνες θα στελεχωθεί με εθελοντές και θα έχει το εγκατεστημένο τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια θα συνεχίσει στο Ρότερνταμ για να παρουσιαστεί σε χορηγούς, μελλοντικούς εθελοντές, τα μέσα ενημέρωσης και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Μετά από αυτό, το Global Mercy θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει στη Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Το Mercy Ships θα κάνει την μεγάλη διαφορά για πολλούς ανθρώπους

Η Mercy Ships παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους φτωχότερους του κόσμου. Το Global Mercy διαθέτει, μεταξύ άλλων, έξι χειρουργικές μονάδες, κρεβάτια για 200 άτομα, εργαστήριο και κλινική ματιών. Το πλοίο είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τις συγκεκριμένες ανάγκες του οργανισμού. Τα προηγούμενα πλοία ήταν άλλου τύπου και είχαν υποστεί μετασκευή σε πλωτά νοσοκομεία.

Το Mercy Ships, του οποίου το έργο βασίζεται στις προσπάθειες εθελοντών από όλο τον κόσμο, συμβάλλει επίσης στη εκπαίδευση για ιατρική περίθαλψη, στο τοπικό προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες που βρίσκεται. Λόγω αυτού, το Global Mercy είναι επίσης εξοπλισμένο με εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας.

Ένα παγκόσμιο έργο υπό σουηδική διαχείριση

Το έργο ξεκίνησε το 2013. Η Σουηδική Stena RoRo ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό, τη σύναψη συμφωνίας και την εκτέλεση του μοναδικού παγκόσμιου έργου. Η λεπτομερής σχεδίαση έγινε από τον Φινλανδό Deltamarin και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Tianjin Xingang στην Κίνα. Το Global Mercy, το οποίο είναι υπό την επίβλεψη του νηογνώμονα Lloyd’s Register του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ταξιδέψει με σημαία της Μάλτας και θα λειτουργήσει κατά μήκος των ακτών της Αφρικής.

Το πλοίο όταν βρίσκεται στο λιμάνι, μπορεί να φιλοξενήσει 950 άτομα, συμπεριλαμβανομένου 641 ατόμων του πληρώματος.

Σχετικά με το Global Mercy:

Μήκος: 174 μέτρα
Πλάτος: 28,6 μέτρα
Βύθισμα: 6,15 μέτρα
Ολική χωρητικότητα: 37.000 τόνοι
Νεκρό βάρος: 5.448 τόνοι
Συνολική έκταση εσωτερικού χώρου: 30.000 τετραγωνικά μέτρα

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα