Στις μέρες μας οι άνθρωποι δε συνειδητοποιούν το κακό που κάνει ένα και μόνο πλαστικό ποτηράκι στη θάλασσα. Αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να αναδείξουν τη σημασία τέτοιων θεμάτων και να το πάνε σε ένα νέο επίπεδο.
Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas και η περιβαλλοντική οργάνωση Parley for the oceans δημιούργησαν από κοινού ένα γήπεδο τένις από ανακυκλωμένο πλαστικό που βρίσκεται στο θαλάσσιο πάρκο του μεγάλου υφάλου της Αυστραλίας ή πιο γνωστό ως The Great Barrier Reef.
Το πλωτό γήπεδο δημιουργήθηκε για να προωθήσει την τελευταία σειρά ρούχων της Adidas, που περιέχουν ανακυκλωμένο πλαστικό. Η σειρά πολύχρωμων ρούχων είναι η πιο πρόσφατη συνεργασία μεταξύ της δημοφιλούς μάρκας και του parley for the oceans.
Σύμφωνα με την Adidas, τη νέα συλλογή ρούχων τένις της Adidas που φόρεσαν οι παίκτες κατά τη διάρκεια του Australian Open στη Μελβούρνη και είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά του μεγάλου υφάλου, ενώ αποτελούνται από πλαστικό Parley Ocean.
Αποφασίστηκε να λανσαριστεί αυτή τη συλλογή στο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο του Κουίνσλαντ για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να συζητηθεί για το πώς μπορούν όλοι να βοηθήσουν στον τερματισμό των πλαστικών απορριμμάτων και στην προστασία του μεγάλου υφάλου.
Η επιφάνεια του γηπέδου κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο πλαστικό που παρέχεται από την Parley for the Oceans, η οποία παρέχει επίσης ανακυκλωμένο πλαστικό που χρησιμοποιείται στην τελευταία συλλογή τένις της Adidas.
Η Adidas δήλωσε ότι όλες οι μπάλες ανακτήθηκαν από το νερό. Η επιφάνεια του γηπέδου τένις θα επανασχεδιαστεί σε ένα αθλητικό γήπεδο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο σχολείο στο γειτονικό Townsville. Σύμφωνα με την Adidas, η τελευταία τους συλλογή τένις είναι μέρος της προσπάθειάς τους να αφαιρέσουν το πλαστικό από τα ρούχα.
Ο Cyril Gutsh, ιδρυτής του Parley for the Oceans ελπίζει ότι η μοναδικότητα του πλωτού γηπέδου τένις θα επιστήσει την προσοχή στο πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών του κόσμου από τα πλαστικά.
«Το πλαστικό έχει δημιουργήσει μια περιβαλλοντική κρίση που επηρεάζει όλη τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας», δήλωσε ο Cyril Gutsh, ιδρυτής της Parley for the Oceans.
«Κάνοντας αυτό με θετικό και οπτικό τρόπο, μας βοηθάμε να επανασυνδεθούμε με την πιο σημαντική αποστολή που είναι τόσο βαθιά προγραμματισμένη στα γονίδιά μας, την δική μας επιβίωση, και πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην καταστροφή των ωκεανών μας γιατί τους χρειαζόμαστε για να ζήσουμε σε αυτόν τον μπλε πλανήτη».