Η GasLog LNG ανανεώνει συμφωνία συντήρησης με την Wärtsilä

Ο φινλανδικός τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä υπέγραψε με την ελληνικών συμφερόντων GasLog LNG Services μια συμφωνία συντήρησης που καλύπτει οκτώ πλοία μεταφοράς LNG που λειτουργούν με κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä.

Η συμφωνία, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2017, συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό δυναμικής συντήρησης (DMP), την τεχνική υποστήριξη, την εξασφάλιση διαθεσιμότητας ανταλλακτικών και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση της απόδοσης.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες επιτρέπουν την απομακρυσμένη αντιμετώπιση προβλημάτων και την βελτίωση των κινητήρων καθώς και την αναβάθμιση του λογισμικού. Επιπλέον, η συνεχής συλλογή δεδομένων απόδοσης επιτρέπει τη λεπτομερή ανάλυση, η οποία και παρέχεται στην GasLog σε τακτική βάση, σύμφωνα με την Wärtsilä.

“Με την ανάλυση των συνθηκών λειτουργίας των κινητήρων των πλοίων και την απλοποίηση της συντήρησης, η λειτουργική αποτελεσματικότητα των πλοίων της GasLog βελτιστοποιείται ανά πάσα στιγμή. Αντί να επικεντρωθούμε στη θεωρητική διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων του κινητήρα, παρακολουθούμε την πραγματική τους κατάσταση”, εξήγησε ο Γιάννης Χριστόπουλος, Διευθύντής Υπηρεσίας Συντήρησης Ελλάδας-Κύπρου & Διευθύνων Σύμβουλος της Wärtsilä Greece.

“Με την εφαρμογή δεδομένων εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να επιδιώξουμε τη βέλτιστη χρήση του κύκλου ζωής ολόκληρης της εγκατάστασης”, πρόσθεσε ο Χριστόπουλος.

Η συμφωνία καλύπτει οκτώ πλοία μεταφοράς LNG – τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς LNG και μια ανανέωση υπηρεσιών για τέσσερα ακόμη πλοία μεταφοράς LNG. Η νέα συμφωνία επεκτείνει τη συνεργασία μεταξύ της Wärtsilä και της GasLog, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν μια ισχύουσα συμφωνία συντήρησης που υπεγράφη το 2014 και καλύπτει επτά ακόμη πλοία.

Ο στόλος της GasLog αποτελείται από 27 πλοία μεταφοράς LNG, 22 από τα οποία είναι σε λειτουργία και 5 υπό παραγγελία, προγραμματισμένα για παράδοση εντός των επόμενων δύο ετών.

Διαβάστε επίσης: Η Sembawang αποκλειστικός συνεργάτης της GasLog

Διαβάστε ακόμα