Πως είναι η ημέρα ενός καπετάνιου στο πιο υπερφορτωμένο επιβατηγό πλοίο στον κόσμο! (Βίντεο)

Όπως και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις, έτσι και η Ντάκα, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη του Μπαγκλαντές, βρίσκεται σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή, δίπλα σε ένα σημαντικό θαλάσσιο διάδρομο του ποταμού Μπαγκάνγκα.

Τα πάντα λοιπόν όπως γίνεται κατανοητό περιστρέφονται γύρω από αυτόν τον ποταμό.

Σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολλά ferry τα οποία μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους. Πολλά από αυτά τα όμως είναι παλιά και οι κανονισμοί ασφαλείας να αγνοούνται.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ο πλοίαρχος ενός από αυτά τα πλοία, ο capt. Salam αισθάνεται τυχερός που βρίσκεται σε ένα σχετικά καινούριο επιβατηγό του ποταμιού.

Ο Slam εργάζεται σα ναυτικός σε όλη του την ζωή και τώρα είναι υπερήφανος που έχει την διακυβέρνηση ενός από τα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία αυτού του τύπου.

Αυτά τα επιβατηγά πλοία είναι πολύ σημαντικά για την μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ διάφορων περιοχών κατά μήκος του ποταμού. Είναι μια πρακτική μετακίνηση των ανθρώπων που πάνε για δουλειά, στο σχολείο, στο νοσοκομείο κτλ.

Η υπερφόρτωση αυτών των πλοίων και ο συνωστισμός των επιβατών είναι ένα μέρος αυτής της απαιτητικής δουλειάς, αλλά και ένας διαρκής πονοκέφαλος για τον πλοίαρχο και το πλήρωμα.

Πέρα από τις συνήθεις εργασίες όπως το δέσιμο, το λύσιμο, την τοποθέτηση της σκάλας αποβίβασης, το πλήρωμα αναλαμβάνει να ελέγξει τα εισιτήρια των επιβατών και να βοηθήσει στην μεταφορά των βαλιτσών τους.

Το πλήρωμα αποτελείται από έμπειρους ναυτικούς έως και μικρά παιδιά!

Λόγω της παλαιότητας των πλοίων, της φτωχής συντήρησης και της έλλειψης ανταλλακτικών, οι μηχανική του πλοίου αναγκάζονται να προχωρούν σε εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.

Περιττό να πούμε ότι η έλλειψη συστημάτων ασφαλείας και κανονισμών πολλές φορές έχουν οδηγήσει σε τραγικά δυστυχήματα.

Οι καπετάνιοι αυτών των πλοίων κάνουν υπερπροσπάθεια για να ελλιμενιστούν τα πλοία και να δέσουν σε αυτούς τους τραγικούς ντόκους. Έχοντας να αντιμετωπίσουν την έλλειψη χώρου, την απίστευτη θαλάσσια κίνηση, την μη τήρηση των κανονισμών και πολλές φορές τα νεαρά άτομα που έχουν για πλήρωμα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα