Η Kashima υποδέχεται το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου

mv_vale_brazil_

Το Vale Brasil, το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στον κόσμο, έλαβε την παρθενική του κλήση για ταξίδι στο ιαπωνικό λιμάνι της Kashima. Το πλοίο τύπου Valemax είναι επίσης το πρώτο VLOC (Very Large Ore Carrier) που θα έχει καλεστεί στο λιμάνι της εταιρείας Nippon Steel & Sumitomo Metal (NSSMC).

Το Vale Brasil ήταν φορτωμένο με 390.000 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος. Προσέδεσε στο Kashima στις 18 Ιουνίου (αφού κλήθηκε στο Oita και στο Kimitsu) και εκφόρτωσε 150.000 mt. Το λιμάνι της NSSMC στην Oita αποδέχθηκε για πρώτη φορά Valemax τον Ιούνιο του 2012, ενώ η πρώτη κλήση για το Kimitsu ήταν τον Ιανουάριο του 2013.

Η NSSMC αποδέχθηκε το Vale Brasil στις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο Kashima ως μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να συνεχίσει τη σταθερή πορεία ανάπτυξης.

MS Vale Brasil έχει μήκος 362 μέτρα, πλάτος 65 μέτρα και βάθος 30,4 μέτρα. Ο συνολικός του όγκος φθάνει τα 219,98 τ.μ., χωρισμένος σε επτά αμπάρια. Κάθε ένα από τα αμπάρια μπορεί να συγκριθεί με ένα μικρό μεταφορικό Panamax.

Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου έχει χωρητικότητα 402.347 DWT. Σύμφωνα με τη Vale, τα πλοία της εκπέμπουν 35% λιγότερο CO2 ανά τόνο σε σύγκριση με τα συνήθη πλοία Capesize.

Διαβάστε ακόμα