Η κατασκευή του γιγάντιου κρουαζιερόπλοιου AIDAprima σε time-lapse video

Το AIDAprima είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε από την Mitsubishi Heavy Industries (MHI) για την γερμανική εταιρεία κρουαζιέρας AIDA Cruises, μετά από συμφωνία τον Αύγουστο του 2011. To AIDAprima αναμένεται να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι τον Οκτώβριο του 2015, πλέοντας από την ιαπωνική πόλη της Γιοκοχάμα στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι το πρώτο που θα ξεκινάει τις κρουαζιέρες του από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου όλο το χρόνο.

Το AIDAprima έχει μήκος 300 μέτρα, πλάτος 37,6 μέτρα και ένα βύθισμα 8 μέτρων. Η ολική χωρητικότητα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο θα καταταχθεί σε κλάση του Νορβηγικού Νηογνωμόνα, είναι 124.500t. Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα διαθέτει 1.643 καμπίνες 14 διαφορετικών κατηγοριών που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 3.300 επιβάτες.

Το Hyperion Class AIDAprima θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα χρησιμοποιεί το αποκλειστικό τεχνολογικό σύστημα λίπανσης με αέρα της Mitsubishi Air Lubrication System (MALS). Το σύστημα αυτό σχηματίζει μικρές φυσαλίδες αέρα, οι οποίες καλύπτουν τον πυθμένα του πλοίου σαν “χαλί αέρα”, μειώνοντας έτσι την τριβή μεταξύ του κύτους και του θαλασσινού νερού κατά τη διάρκεια της πλεύσης. Το MALS περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κατανάλωση καυσίμων κατά περίπου 7%.

Το πλοίο θα είναι επίσης εφοδιασμένο με ένα λεπτομερές σύστημα φίλτρου, το οποίο θα μειώσει τις βλαβερές εκπομπές όπως σωματίδια αιθάλης, οξείδια του αζώτου και οξείδια του θείου. Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα διαθέτει 1.643 καμπίνες 14 διαφορετικών κατηγοριών, φιλοξενώντας έως και 3.300 επιβάτες.

Οι πολυτελείς καμπίνες ποικίλουν σε μέγεθος, και διαθέτουν walk-in ντουλάπες, δύο μπάνια και ένα καναπέ-κρεβάτι. Έχουν επίσης μια περιοχή ηλιοθεραπείας 6 τ.μ. με χώρο για έως και δύο ξαπλώστρες. Στο όγδοο κατάστρωμα του πλοίου θα διατίθενται καμπίνες Lanai, που θα περιλαμβάνουν μια μεγάλη σκεπαστή βεράντα και ένα χειμερινό κήπο με δυνατότητα να μετατραπεί σε μια έκτασης 32 τ.μ. ανοικτή ηλιόλουστη περιοχή.

Οι 36 πανοραμικές καμπίνες του AIDAprima παρέχουν αποκλειστική πρόσβαση σε ένα νέο κατάστρωμα αίθριο, που στεγάζει το μπαρ, μια προστατευόμενη ηλιόλουστη περιοχή και ένα σε ένα ιδιωτικό τοπίο με νερό.

Οι 32 σουίτες του πλοίου θα διαθέτουν 53 τ.μ. ζωτικού χώρου με έως και 82 τ.μ. ιδιωτικών χώρο ηλιοθεραπείας. Κάθε σουίτα θα διαθέτει ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, ένα king size καναπέ-κρεβάτι, δύο μπάνια και ένα δωμάτιο-ντουλάπα.

Παρακολουθήστε παρακάτω το timelapse βίντεο που δείχνει σε 5 λεπτά την τετραετούς διάρκειας κατασκευή και καθέλκυση του κρουαζιερόπλοιου, τραβηγμένο από την Mktimelapse:

Διαβάστε ακόμα