Η Kyklades Maritime έκλεισε 5 Aframaxes στην Sungdong


Η ελληνική ναυτιλιακή Kyklades Maritime Corporation παρήγγειλε πέντε Aframax τάνκερ χωρητικότητας 115.000 dwt από τη Νοτιοκορεάτικη Sungdong Shipbuilding και Marine Engineering.

Τα δύο πρώτα πλοία της παρτίδας, αξίας 44 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, προορίζονται για παράδοση το 2018 με τα υπόλοιπα τρία επόμενα να ακολουθούν το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, στον Έλληνα πλοιοκτήτη δίνεται η επιλογή να παραγγείλει δύο ακόμη πλοία από τη σειρά.

Η Kyklades Maritime έχει δέκα δεξαμενόπλοια στο στόλο της, με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας της εταιρείας, στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax-LR2 2015, τέσσερα Aframaxes 2012 και δύο Suezmaxes, ένα κατασκευής 2016 και το δεύτερο 2017.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει δύο δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax χωρητικότητας 157.100 dwt υπό παραγγελία στην Japan Marine United (JMU), τα οποία προγραμματίζονται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας το 2018.

Αυτή φέρεται να είναι και η πρώτη παραγγελία για τον μεσαίου μεγέθους ναυπηγείο από το 2015, σύμφωνα με την The Korea Economic Daily.

Διαβάστε επίσης:Η Kyklades Maritime πούλησε το Nissos Santorini

Διαβάστε ακόμα