Η Minerva Marine στρέφεται στην BMT για παρακολούθηση της απόδοσης πλοίων

minerva_leo
Το Minerva Leo

Η ΒΜΤ SMART (ΒΜΤ), η εταιρεία εξειδικευμένου στόλου και διαχείρισης της απόδοσης πλοίων της BMT Group, ανακοίνωσε την επιτυχή εγκατάσταση του συστήματος παρακολούθησης της απόδοσης πλοίων σε δύο τάνκερ, της Minerva Marine, το MINERVA LEO και το MINERVA TYCHI.

Για τη με μεγαλύτερη ακρίβεια διαχείριση της απόδοσης, το σύστημα ΒΜΤ SMART συνδυάζει δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα επί του πλοίου, από τα συστήματα πλοήγησης και αυτοματισμού, μέχρι τα δεδομένα που διατίθενται μόνο στην ξηρά, όπως τα ακριβή δεδομένα Hindcast Metocean. Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής της BMT SMARTFLEET, η ομάδα της Minerva Marine μπορεί να αξιολογήσει και να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των πλοίων. Το σύστημα επιτρέπει επίσης στο προσωπικό στην ξηρά να παίρνει αποφάσεις για το πότε μπορεί να χρειαστεί επέμβαση για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της απόδοσης.

“Η ΒΜΤ ήταν σε θέση να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μπορεί να υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες μας να παρακολουθούμε καθημερινά τις λειτουργικές δαπάνες και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του στόλου. Το υλικό συνεργάζεται άψογα με διαφορετικά συστήματα αυτοματισμού επί του πλοίου, συγχρονιζόμενο εύκολα με τη βάση δεδομένων επί του πλοίου”, δήλωσε η Μαρία Τσομπάνογλου, της Minerva Marine Inc.

minerva_tychi
Το Minerva Tychi

“Η ΒΜΤ παρέχει ευελιξία στην απεικόνιση και ανάλυση δεδομένων, με τάσεις και ζωντανή ανατροφοδότηση, καθιστώντας ευκολότερο για μας να διαχειριστούμε τις στρατηγικές συντήρησης μας και να ποσοτικοποιήσουμε τα αποτελέσματα μιας λύσης εξοικονόμησης ενέργειας, ή να υπολογίσουμε την περίοδο αποπληρωμής μιας συγκεκριμένης επένδυσης. Συμβάλλοντας στην ενίσχυση του προφίλ απόδοσή μας, το σύστημα της ΒΜΤ μας παρέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά ναυλώσεων”, πρόσθεσε.

Ο Simon Hayes, Τεχνικός Σύμβουλος Πωλήσεων στην ΒΜΤ SMART εξηγεί: “Έχουμε εργαστεί στενά με την ομάδα της Minerva Marine για να εξασφαλίσυμε ότι το σύστημα είναι κατάλληλο για το σκοπό, παρέχοντας συστάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις του συστήματος και μια λύση που βοηθά στη βελτιστοποίηση και διαχείριση της απόδοσης του πλοίου”.

Η ΒΜΤ έχει ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση της με τη Minerva με μια επιπλέον παραγγελία για τα συστήματα της παρακολούθησης του μετρητή ροπής της ισχύς του άξονα και απόδοσης του πλοίου (Shaft Power Torque Meter and Vessel Performance Monitoring Systems) για δύο νέα δεξαμενόπλοια Suezmax, το MINERVA KALYSPO και το MINERVA EVROPI.

Διαβάστε ακόμα