Χρησιμοποιούσαν το Costa Concordia για λαθρεμπόριο κοκαΐνης

costa_concordia_

Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης φέρεται να είχαν εισαχθεί λαθραία επί του πιο πολυτελούς πλοίου που έπλεε στην ανοιχτή θάλασσα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα των ιταλικών αρχών.

Η αστυνομική έρευνα στις διαδρομές του λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταξύ Νότιας Αμερικής και Ιταλίας κατέδειξε ότι μια σημαντική ποσότητα κοκαΐνης μεταφέρεται κρυμμένη σε προμήθειες τροφίμων σε κρουαζιερόπλοια, συμπεριλαμβανομένου του Costa Concordia, που προσάραξε το 2012, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Οι ερευνητές είπαν ότι ένα τεράστιο φορτίο μαφιόζικης προέλευσης κοκαΐνης βρισκόταν επί του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου όταν ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του, επικαλούμενοι τηλέφωνα και την ηχογραφήσεις μελών συμμοριών.

Ωστόσο, τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν ποτέ μετά τη βύθιση του πλοίου.

Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 20 ατόμων που είναι ύποπτα για συμμετοχή σε μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας, τη Ντραγκέτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι οι λαθρέμποροι συνεργάζονταν με μέλη του πληρώματος, οι οποίοι τοποθετούσαν τα παράνομα εμπορεύματα στα δωμάτια των τουριστών, κυρίως εκείνων των ζευγαριών, που ήταν λιγότερο ύποπτα για τις αρχές. Παρ ‘όλα αυτά, οι ανώτεροι αξιωματικοί επί του πλοίου δεν πιστεύεται ότι είχαν κάποιου είδους εμπλοκή στο λαθρεμπόριο.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι τα πλέον προτιμώμενα πλοία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ήταν το Costa Crociere, το MSC και το Norwegian Cruise Line.

Πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης υπαινίσσονται ότι υπήρξε μια αύξηση στη διακίνηση ναρκωτικών στα κρουαζιερόπλοια με πάνω από 43 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν από μέλη του πληρώματος το τρέχον έτος, σύμφωνα με το Αυστραλιανό ειδησεογραφικό site news.com.au.

Μόλις το Μάρτιο, δύο συλλήψεις προσωπικού κρουαζιερόπλοιου κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Συγκεκριμένα, πέντε μέλη του προσωπικού των μαγειρείων του Norwegian Cruise Lines συνελήφθησαν να έχουν κρυμμένα 5kg κοκαΐνης στα εσώρουχά τους και δύο μέλη του πληρώματος του Royal Caribbean συνελήφθησαν στην Αργεντινή με αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ναρκωτικά δεμένα στο σώμα τους.

Διαβάστε ακόμα