Η ανακοίνωση του λιμενικού για την πρόσκρουση του «Εξπρές Σκιάθος»

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ¨ Ν.Π. 9937 στον λιμένα ν. Σκιάθου, με 107 επιβάτες, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου για Σκιάθο-Γλώσσα Σκοπέλου-Σκόπελο-Αλόννησο και επιστροφή.

Ειδικότερα, το ανωτέρω πλοίο κατά την διαδικασία πρόσδεσης προσέκρουσε με τη δεξιά πρυμναία γωνία του στο κρηπίδωμα του επιβατικού λιμένα ν. Σκιάθου. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε στρέβλωση λαμαρίνας στη δεξιά πρυμναία γωνία και δημιουργία οπής διαμέτρου πέντε (05) εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή, καθώς και στρέβλωση πρυμναίου προσκρουστήρα που βρίσκεται κάτω από το δεξιό καταπέλτη.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη μεμονωμένος πλους για λιμένα Βόλου, κενό επιβατών και φορτίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμα