Η Carnival επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του Long Beach Cruise Terminal

long_beach_terminal

Η εταιρία κρουαζιερών με έδρα στο Μαϊάμι Carnival Cruise Line υπέγραψε συμφωνία κατά την οποία διπλασιάζεται το μέγεθος των εγκαταστάσεων του Long Beach Cruise Terminal από 20.000 σε 43.000 τ.μ. ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν μεγαλύτερα πλοία.

Η Carnival διαχειρίζεται το Long Beach Cruise Terminal από το 2003, χρησιμοποιώντας τμήμα του χώρου του γεωδαιτικού θόλου που στο παρελθόν ήταν μουσείο το οποίο στέγαζε το αεροσκάφος “Spruce Goose” του Χάουαρντ Χιουζ.

Η συμφωνία παραχωρεί την εξ’ ολοκλήρου χρήση του θόλου στην Carnival, επιτρέποντας την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων πλοίων και παρέχοντας επιπλέον χώρο για την ταυτόχρονη πραγματοποίηση επιβιβάσεων και αποβιβάσεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η κατασκευή πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017.

“Χρόνια τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε σε συμφωνία για την επέκταση του Long Beach Cruise Terminal ώστε να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερα πλοία στην Δυτική Ακτή και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε επιτέλους να προχωρήσουμε τα σχέδιά μας για πλήρη χρήση του θόλου, καθιστώντας το Long Beach μία από τις μεγαλύτερες λιμενικές μας εγκαταστάσεις”, δήλωσε η Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruises Line.

Ανάμεσα στα σχέδια της εταιρίας είναι επίσης η επέκταση των υπηρεσιών ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων από την ξηρά (cold-ironing) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια να τροφοδοτηθούν άμεσα και να μειώσουν τις εκπομπές καυσαερίων κατά την παραμονή τους στο λιμάνι.

Διαβάστε ακόμα