Η καθέλκυση του Maersk Connector[video]

katherkisi_ploiou_

Στις 23 Ιουλίου, το ναυπηγείο Damen Galati πραγματοποίησε μια τελετή καθέλκυσης για το πλοίο υποθαλάσσιας υποστήριξης Maersk Connector.

Το νεότευκτο πλοίο ανήκει και διαχειρίζεται από την Υπηρεσία Εφοδιασμού της Maersk (Maersk Supply Service). Το πλοίο πόντισης καλωδίων κατασκευάστηκε για να ναυλωθεί τα επόμενα εφτά χρόνια στην DeepOcean. Είναι το δεύτερο μιας νέας γενιάς πλοίων πόντισης καλωδίων που αναπτύχθηκε από την Damen Shipyards Group.

Εξοπλισμένο με δυνατότητες έρευνας και εκσκαφής ορυγμάτων, το Maersk Connector θα αυξήσει τις ικανότητες της DeepOcean να βελτιώσει το έργο της στην αναπτυσσόμενη αγορά της πόντισης καλωδίων.

Λειτουργώντας με έναν ιμάντα (carousel) 7.000 τόνων, το πλοίο πόντισης καλωδίων θα είναι κατάλληλο για έργα εγκατάστασης και ταφής από τμήματα κοντά στην ξηρά μέχρι βαθιά νερά, αλλά και για επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές.

Το πλοίο έχει σχεδιαστεί για να πληρεί τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο Pierre Boyde, εμπορικός διευθυντής της DeepOcean, δήλωσε:

“Την περασμένη εβδομάδα υπογράψαμε για το πρώτο μας έργο με την Maersk Connector -στο Αιολικό Πάρκο Bligh Bank- και ανυπομονούμε για να οριστικοποιήσουμε κι άλλες συμφωνίες αλλού στο εγγύς μέλλον”.

Ο Γενικός Σύμβουλος Εμπορίου και Στρατηγικής στη Maersk Supply Service, Søren Karas, δήλωσε:

“Είμαστε φυσικά πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι ο έμπιστος πελάτης μας, η DeepOcean, έχει ήδη αναθέσει στο πλοίο το πρώτο του έργο, και ανυπομονούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου θαλάσσιες λειτουργίες για να επιτρέψουμε τη συνέχιση της επιτυχίας της DeepOcean του.”

Έχοντας αναπτυχθεί ως μια ευέλικτη πλατφόρμα τόσο μεταφοράς όσο και για παράκτιες εργασίες εγκατάστασης, το δεύτερο Damen Offshore Carrier 8500 έχει 138 μέτρα μήκος και έχει μια ακτίνα 27,5 μέτρων.

Διαβάστε ακόμα