Η MOL ολοκλήρωσε τις δοκιμές της υπηρεσίας γρήγορου ίντερνετ της Starlink και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς κοντέινερ MOL ολοκλήρωσε τις δοκιμές του γρήγορου Ίντερνετ της Starlink της SpaceX που είχε εγκατασταθεί σε ένα από τα πλοία της.

Το νέο σύστημα εγκαταστάθηκε και δοκιμάστηκε σε ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων που διαχειρίζεται η MOL και οι ταχύτητα του Ίντερνετ ήταν έως και 50 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις συμβατικές ευρυζωνικές υπηρεσίες που βασίζονται σε δορυφόρους!

Το Ίντερνετ στο πλοίο είναι σημαντικό και μπορεί να συμβάλει θετικά στο πλήρωμα με εντυπωσιακό τρόπο. Πέρυσι, μια επιτροπή του ILO ενέκρινε νέες τροποποιήσεις στη Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (MLC 2006) με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των ναυτικών.

Μεταξύ αυτών ήταν και μια τροπολογία η οποία συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα της υποχρεωτικής κοινωνικής συνδεσιμότητας για τα πληρώματα – συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η υπηρεσία της Starlink μπορεί να παρέχει στους ναυτικούς το ίδιο επίπεδο συνδεσιμότητας όπως στην στεριά, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε ταινίες, τηλεόραση και βιντεοκλήσεις. Το μεγαλύτερο εύρος ζώνης έχει επίσης σημαντικές επιπτώσεις για την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και των τηλεχειριζόμενων συστημάτων.

«Η εργασία των ναυτικών απαιτεί να περνούν χρόνο μακριά από το σπίτι και είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε βελτιωμένη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο στο πλοίο, ώστε να μπορούμε να συνδεόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους σε πραγματικό χρόνο μέσω βιντεοκλήσεων, ακόμη και όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα», είπε ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου όπου πραγματοποιήθηκε η δοκιμή του συστήματος.

Η MOL είπε ότι θα συνεχίσει τις δοκιμές σε ακόμη περισσότερα πλοία με την πρόθεση να υιοθετήσει την υπηρεσία σε πλοία που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα