Η MSC India κατέρριψε το δικό της ρεκόρ ανύψωσης και μεταφοράς ενός αντικειμένου βάρους 140 τόνων!

Η MSC India πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο στις λύσεις της μεταφοράς φορτίου, με τη φόρτωση ενός μετασχηματιστή βάρους 140 τόνων στο MSC Regina από το λιμάνι της Mundra της Ινδίας!

Αυτό είναι το βαρύτερο αντικείμενο που έχει ποτέ φορτωθεί και μεταφερθεί με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Ινδία, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της MSC.

Ο μετασχηματιστής προορίζεται για ένα έργο ανάπτυξης της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Ζάμπια.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανύψωσης βαρέων αντικειμένων της MSC ήταν η φόρτωση ενός μετασχηματιστή βάρους 115 τόνων το 2018 στο λιμάνι της Nhava Sheva. Η Ινδία πλησιάζει χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπου κομμάτια άνω των 200 τόνων έχουν ήδη φορτωθεί με επιτυχία σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η φόρτωση σε πλοίο ενός αντικειμένου βάρους 140 τόνων είναι μια ουσιαστική διαδικασία και απαιτεί τεράστια προσοχή και ακρίβεια. Οι ομάδες επέδειξαν εξαιρετική ομαδική εργασία και επέδειξαν υψηλού επιπέδου συντονισμό μεταξύ των τερματικών σταθμών, των ομάδων επιχειρήσεων, των τεχνικών επιθεωρητών και του αποστολέα για την ανάλυση όλων των τεχνικών πτυχών της φόρτωσης.

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης άνοιξε νέες πόρτες για την MSC ώστε να καλύψει επίσης την κατηγορία βαρέων φορτίων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει ο τέλειος συντονισμός και η ομαδική εργασία. Για ακόμη μια φορά, ανέβηκε ο πήχης, αποδεικνύοντας ότι η τεχνογνωσία και η σκληρή δουλειά μπορούν να κάνουν το αδύνατο, δυνατό.

Διαβάστε ακόμα