Πειραιάς
19°C

Η πρώτη επίθεση πειρατών για το 2014

Δημοσιεύθηκε στις

04/01/2014

από

proti_epithesi_peiraton_to_2014

Η πρώτη επίθεση πειρατών έγινε για το τα 2014, την Πέμπτη, στον κόλπο της Γουινέας.

Οι ομάδα των πειρατών απέτυχαν να επιβιβαστούν και να καταλάβουν πλοίο LPG το οποίο βρίσκονταν στα ανοιχτά της Γκαμπόν.

Όπως ανέφερε το διεθνές ναυτιλιακό γραφείο: Η επίθεση έγινε 55 ναυτικά μίλια δυτικά από το νησί Corisco στη Γκαμπόν. Το πλήρωμα του πλοίου αντιλήφθηκε του πειρατές και χτύπησε τον συναγερμό του πλοίου. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, στην γύρω περιοχή υπήρχαν αρκετά σκάφη τα οποία δεν διέθεταν συσκευή AIS.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι το πρώτο περιστατικό για το 2014.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2013 καταγράφηκαν συνολικά 234 περιστατικά πειρατείας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και 12 εκ των οποίον κατάφεραν οι πειρατές να καταλάβουν.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν επιθέσεις πειρατείας πατήστε εδώ

proti_epithesi_peiraton_to_2014

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
19°C