Απίστευτο: Η πρώτη γυναίκα καπετάνιος της Αιγύπτου κατηγορείται για το μπλοκάρισμα του Σουέζ

Εάν υπάρχει ένα “μπλοκάρισμα” που το κανάλι του Σουέζ θα μπορούσε πραγματικά να δείξει στον κόσμο ως πρόβλημα, είναι αυτό των ψευδών ειδήσεων και του σεξισμού.

Σε πρόσφατες εξελίξεις, η πρώτη γυναίκα καπετάνιος της Αιγύπτου Marwa Elselehdar, θεωρήθηκε υπεύθυνη για το μπλοκάρισμα του καναλιού σε μια ψεύτικη εκστρατεία ψευδών ειδήσεων.

Μια σειρά από εικόνες και ψεύτικους τίτλους ειδήσεων κυκλοφόρησαν στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που ισχυρίζονται ότι συμμετείχε στο περιστατικό.

“Σοκαρίστηκα. Ένιωσα ότι μπορεί να έγινα στόχος γιατί έχω επιτυχημένη πορεία  ως γυναίκα στον τομέα ή επειδή είμαι Αιγύπτια, δεν ξέρω.Το άρθρο ήταν στα Αγγλικά κυκλοφόρησε όμως γρήγορα και σε άλλες χώρες. Επηρεάζει τη φήμη και τις προσπάθειές χρόνων για να είμαι εκεί που βρίσκομαι τώρα” , δήλωσε η 29χρονη Elselehdar, όπως αναφέρει το BBC.

Σε περιόδους όπου οι γυναίκες έχουν κατακτήσει εδάφη που δεν είχαν καν φανταστεί στο παρελθόν, η ναυτιλιακή βιομηχανία  προσπαθεί ακόμα να καταλάβει και να δεχτεί ότι οι γυναίκες “έχουν βγει” από το σπίτι τους εδώ και καιρό. Η Elselehdar, η οποία είναι μόνο μία από το συνολικά 2% γυναικών ναυτικών παγκοσμίως, δηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς την έγκριση όλων για να κάνει αυτό που επιθυμεί η καρδιά του και ότι αυτό πρέπει να είναι κατανοητό και αποδεκτό από όλους.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματικιβωτίων το οποίο είχε προσαράξει και κολλήσει στο κανάλι στις 23 Μαρτίου, επανέπλευσε 6 ημέρες αργότερα, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό το παγκόσμιο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα