Η Σιγκαπούρη στρέφεται στην αναζήτηση ναυτιλιακών ταλέντων

sigkapouri_seafarers_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) θα ξεδιπλώσει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του να αυξηθει η δημοσιότητα και οι προσπάθειες να περιγραφούν οι διαθέσιμες ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης, να βελτιωθεί η εργασιακή μάθηση και κατάρτιση, όπως και να προωθηθούν οι ευκαιρίες ανέλιξης, να ενταθούν οι προσπάθειες για την ενθάρρυνση περισσότερων Σιγκαπουριανών να ενταχθούν στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο Andrew Ταν, διευθύνων σύμβουλος του MPA, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 8ο Συνέδριο Μαυτιλιακού Εργατικού Δυναμικού 2015 (MMS) που διοργανώθηκε από τη Ναυτιλιακή Ένωση Αξιωματικών Σιγκαπούρης και το Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Wavelink, περιγράφονται διάφορες προκλήσεις που υπάρχουν στην προσπάθεια να ενταχθούν οι Σιγκαπουριανοί στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Αυτά περιλαμβάνουν την εντύπωση των κακών συνθηκών διαβίωσης και της “αποσύνδεσης” από τον κόσμο, καθώς και την έλλειψη ενημέρωσης των μισθολογικών ευκαιριών και ευκαιριών ανέλιξης. Επιπλέον, ο ταχύς μετασχηματισμός του κλάδου θέτει επίσης νέες προκλήσεις.

Για την αντιμετώπιση μερικών εξ’ αυτών των προκλήσεων και για να υποστηρίξει καλύτερα την ανάπτυξη της Ναυτιλίας της Σιγκαπούρης, ο MPA θα διερευνήσει περισσότερο, την προσανατολισμένη στο επάγγελμα άσκηση, την ανάπτυξη πολλαπλών οδών εξέλιξης, καθώς και τη διευκόλυνση της μετάβασης των τοπικών ναυτικών από τις θέσεις εργασίας στη ξηρά προς θαλάσσια επαγγέλματα.

Για αρχή, η ειδική ομάδα για τη ναυτιλία θα εφαρμόσει την παραχώρηση επιδόματος δοκίμου για να στηρίξει την κατάρτιση περίπου 180 Σιγκαπουριανών ώστε να αποφοιτήσουν με το Πιστοποιητικό Ικανοτήτων (COCs) κλάσης 3 ή 5. Οι Σιγκαπουριανοί δόκιμοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν βραβεία προόδου από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση και θα αποκτήσουν πρακτική πείρα στη θάλασσα. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα υλοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τις βελτιωμένες Τριμερείς Ναυτιλιακές Υποτροφίες (Tripartite Maritime Scholarships-TMSS), 20 φοιτητές θα λάβουν επίσης τις υποτροφίες τους τον επόμενο μήνα, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμό δικαιούχων από όταν το TMSS ξεκίνησε το 2002.

Διαβάστε ακόμα