Η Sinopacific ξεκίνησε την κατασκευή πρωτοποριακού πλοίου για τη Van Oord

van_oord_

Η ναυπηγοκατασκευαστική Sinopacific Zhejiang Shipyard ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει και επίσημα την κατασκευή του πρώτου E169 πλοίου ειδικών αποστολών παγκοσμίως. Το καινοτόμο πλοίο κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της με έδρα την Ολλανδία εταιρείας Van Oord.

Το E169 ειδικών αποστολών είναι εξοπλισμένο με ένα τριπλού επιπέδου δυναμικού συστήματος εντοπισμού θέσης (DΡ3), το οποίο ορίζεται από τον ΙΜΟ (Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό) ως το υψηλότερο επίπεδο των δυναμικών συστημάτων εντοπισμού θέσης που είναι διαθέσιμο.

Το εν λόγω πλοίο δεν θα θέσει μόνο πρότυπα υψηλής ποιότητας, όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διεξαγωγή διαφόρων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, αλλά επίσης δεν θα απαιτεί από το πλήρωμα να χειρίζεται χειροκίνητα όλο τον εξοπλισμό λόγω της ιδιαίτερα εκμηχανισμένης διαμόρφωσης του. Το πλοίο είναι επίσης συμβατό με τα κριτήρια των ταξινομήσεων COMF VIB1 και COMF NOISE 1.

Για να καταφέρει η Sinopacific Zhejiang Shipyard να κατασκευάσει το πρώτο τέτοιο πλοίο στον κόσμο, η εταιρεία αναγκάστηκε να θεσπίσει μια αποτελεσματική διαδικασία επικοινωνίας με αρκετούς από τους κορυφαίους προμηθευτές της αγοράς, όπως τη Schottel, την Bakker Sliedrecht, τη MAK και την Brunvoll.

Το πλοίο έχει προγραμματιστεί για παράδοση το επόμενο έτος.

Διαβάστε ακόμα