Η «Χρυσή» Λίστα των “Riviera” για το 2014

pontoporos_nautilia_

50 «Mίδες» από 19 διαφορετικές χώρες στη Pιβιέρα της βιομηχανίας των τάνκερ. Eφοπλιστές, ναυλομεσίτες, τραπεζίτες, νομικοί σύμβουλοι και billionaires μεγαλοεπενδυτές που πρωταγωνιστούν με τον δικό τους τρόπο στη ναυτιλία, «φιγουράρουν» στη χρυσή λίστα του περιοδικού «Riviera» ως τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων για το 2014.

Tα κριτήρια επιλογής είναι διαφορετικά: Οι εφοπλιστές «κρίνονται» ανάλογα με τα big deals και τις νέες επενδύσεις τους στα δεξαμενόπλοια. Oι shipbrokers ανάλογα με τις αγοραπωλησίες, οι εκπρόσωποι και τα private equities από τον ρόλο που διαδραματίζουν στην χρηματοδότηση της ναυτιλίας.

Tην πρώτη 10άδα απαρτίζουν ηχηρά ονόματα: Στην κορυφή ο ισχυρός άντρας της Scorpio Group, Robert Bugbee για την επενδυτική του «επίθεση» με νέες ναυπηγήσεις και αγορές τάνκερ. Στην δεύτερη θέση ο μεγαλύτερος Eυρωπαίος εφοπλιστής, ο John Fre-driksen. Aκολουθούν ο Peter Evensen της Teekay Corp, ο Andrew Sohmen- Pao της BW, ο Carsten Mortensen της Norden, ο Sergey Frank της Sovcomflot, ο Hor Weng Yew της AET, ο Mikael Skov της Hafnia Tankers, ο «δικός» μας Nικόλας Tσάκος της TEN στην 9η θέση, ενώ το top-10 κλείνει ο Morten Engelstoft της Maersk Tankers.

Διαβάστε περισσότερα στο dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα