Η ζωή σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου (video + photos)

Οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας πάνω σε υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου είναι σκληρές και αυστηρές. Ο καθένας που θέλει να κάνει αίτηση για δουλειά σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου αναρωτιέται πώς θα ναι να ζει σε τέτοιο περιβάλλον. Πράγματι, η ακραία απομόνωση σε ένα τέτοιο μέρος και το εχθρικό περιβάλλον όπως είναι ο ανοικτός ωκεανός και ο κρύος ή πολύ ζεστός καιρός δεν αφήνουν κανέναν απαθή. Θα πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά ότι οι συνθήκες ποικίλουν ανάλογα με τις διαφορετικές θέσεις εργασίας στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Οι συνθήκες διαβίωσης υπεράκτια

Ο εργαζόμενοι σε γεωτρήσεις, ο οι μεταλλεργάτες σε υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και οι αντίστοιχοι βοηθοί τους, εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Άλλες θέσεις εργασίας, όπως γεωλόγοι και μηχανικοί διαχωρίζουν τα καθήκοντά τους μεταξύ γραφείων, στο εσωτερικό της πλατφόρμας και σε καταστρώματα, απ’ έξω, απολαμβάνοντας μια ενδιάμεση συνθήκη, ενώ τα διευθυντικά στελέχη, το εκτελεστικό και το διοικητικό προσωπικό εργάζεται σε γραφεία, ευρισκόμενοι στην πιο άνετη θέση.

Οι συνθήκες διαβίωσης στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πολλές πληρούν τα πρότυπα ξενοδοχείων. Κατά την άφιξη τους, στους νέους εργαζόμενους παρέχονται όλα όσα πρέπει για να εγγυηθούν ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας. Σ’ όλους εξασφαλίζονται μπότες, γυαλιά και κράνος και βλέπουν το σύνολο της εγκατάστασης.

h_sunthikes_diaviwshs_se_platforma_eksoriksis_petrelaiou

Από οικονομική άποψη, η εργασία σε μια υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου ή πλατφόρμα είναι αρκετά κερδοφόρα. Τα έσοδα και τα οφέλη σε αυτό το είδος των θέσεων εργασίας του πετρελαϊκού τομέα είναι σημαντικά υψηλότερα από οποιαδήποτε παρόμοια χερσαία θέση. Όλες οι πιθανές δαπάνες, όπως τα τρόφιμα, η διαμονή και η μετακίνηση, προς και από το χώρο εργασίας, πληρώνονται από την εταιρεία και έτσι μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει όσα κερδίζει.

Η εργασία σε μια ξένη χώρα είναι οικονομικά πιο ελκυστική. Οι περισσότερες από τις εταιρείες εξεδρών άντλησης πετρελαίου και της βιομηχανίας φυσικού αερίου εδράζονται σε περιοχές όπως το Τέξας, την Αλμπέρτα, την Λουιζιάνα, τη Ντακότα, την Αυστραλία, τη Βενεζουέλα, τη Μέση Ανατολή, τη Βραζιλία, τη Βόρεια Θάλασσα ή τη σκανδιναβική ακτή. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου πρέπει να πετάξει σε μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν αντίστοιχους εργασιακούς χώρους άντλησης πετρελαίου ή να συναντήσουν την οικογένεια και τους φίλους τους. Όλα αυτά αποτελούν δαπάνες της εταιρείας.

Ο χρόνος εργασίας στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

h_zwh_se_mia_platforma_petrelaiou1

Τα ωράρια και οι βάρδιες είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, όταν πρόκειται για θέσεις εργασίας σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Μπορούν να ποικίλουν, ανάλογα με την εταιρεία και το είδος της θέσης. Ένα γενικό χρονοδιάγραμμα συνίσταται σε δεκατέσσερις ημέρες εργασίας που ακολουθούν είκοσι μία ημέρες άδειας.

Ένα άλλο πρόγραμμα βασίζεται στην εργασία μία ή δύο εβδομάδων και αντίστοιχη άδεια από την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, ή εργασία ενός μήνα και ένα μήνα άδεια, αν και μερικές φορές, λόγω της ειδικότητας της θέσης, θα πρέπει να δουλέψετε μέχρι η εργασία στην εξέδρα να ολοκληρωθεί.

Τα ωράρια εργασίας ποικίλλουν από 80-100 ώρες ανά εβδομάδα και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ κουραστική εβδομάδα εργασίας, αλλά, θα πρέπει να υπολογιστεί ότι οι εργαζόμενοι σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου είναι στο χώρο εργασίας 24 ώρες την ημέρα. Αυτό συνεπάγεται την έλλειψη προβλημάτων που είναι συνυφασμένα με χερσαίες θέσεις εργασίας, όπως τη μεταφορά στο χώρο εργασίας, τα βιαστικά γεύματα ή σνακ κλπ.

Από την άλλη πλευρά, οι άδειες σ’ αυτές τις θέσεις εργασίας είναι μια από τα ελκυστικές πλευρές αυτού του τομέα. Λίγες θέσεις σε υπεράκτιες θέσεις εργασίας προσφέρους στους εργαζόμενους τόσο πολύ χρόνο για να πραγματοποιήσουν τις ιδιωτικές και οικογενειακές δραστηριότητές τους ή να αφιερώσουν χρόνο σε μια άλλη εργασία ή επιχείρηση.

Ενώ βρίσκονται πάνω στις εξέδρες, οι εργαζόμενοι μπορούν να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε μια ευρεία ποικιλία ανέσεων και ψυχαγωγίας, επειδή οι σύγχρονες υπεράκτιες εγκαταστάσεις προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ανάπαυση των εργαζομένων. Υπάρχουν πραγματικά σύγχρονες δορυφορικές τηλεοράσεις και τηλέφωνα, μια σειρά από βίντεο, γυμναστήρια, σάουνες, βιντεοπαιχνίδια, σύνδεση στο διαδίκτυο, κλπ, όλα για την άνεση των ανθρώπων.

h_zwh_se_mia_platforma_petrelaiou13

Η ευημερία τους είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί το άγχος και να διασφαλιστεί η ποιότητας της εργασίας στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Εντέλει, οι καλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες για τους υπαλλήλους τους με μικρό κόστος ή και δωρεάν. Ορισμένες εταιρείες εξασφαλίζουν ιδεώδη ιατρική ασφάλιση, ασφάλιση ζωής και ατυχημάτων, αναρρωτική άδεια και, σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις, τη συμμετοχή στα κέρδη με τη λήψη ένα ποσοστό του μισθού και τη τοποθέτηση του σε έναν κερδοφόρο λογαριασμό ταμιευτηρίου. Στην πραγματικότητα, οι υπεράκτιες εργασίες γεώτρησης είναι πολύ δύσκολες και απαιτητικές δραστηριότητες, αλλά σίγουρα καλά αμειβόμενες και απαλλαγμένες από κάθε είδους δαπάνη, με καλές συνθήκες ζωής στον ελεύθερο χρόνο. Αυτό μπορεί να σας αποζημιώσει για τις σκληρές συνθήκες την ώρα εργασίας. Το είδος της εργασίας σεμια εξέδρα άντλησης πετρελαίου δίνει επίσης τη δυνατότητα να ταξιδέψετε δωρεάν μακριά και σε εξωτικά μέρη και να συναντήσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Όλοι όσοι σκέφτονται την απασχόληση σε υπεράκτιες εργασίες γεώτρησης πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα εξής σημαντικά πράγματα:

-Στους εργαζόμενους θα παρέχονται με μπότες ασφαλείας, κράνος, γυαλιά ασφαλείας και ολόσωμες φόρμες.
-Όλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν καλή συμπεριφορά και να επικεντρώνουν στο γιατί ήθελαν να εργαστούν υπεράκτια.
-Για τους καπνιστές υπάρχουν ειδικοί χώροι καπνίσματος σε διαφορετικά σημεία στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.
-Όσον αφορά το φαγητό βγάζουν την φόρμα εργασίας τους και τρώνε στην κουζίνα.
-Θα πρέπει πιθανώς να εργαστούν σε νυκτερινή βάρδια καθώς μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου λειτουργεί σε 24ώρη βάση. Δεν πρέπει να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ασυρματιστή, τον ιατρό ή τον σεφ, αφού τα ελικόπτερα, η ιατρική φροντίδα και το φαγητό είναι ότι πιο σημαντικό στην πλατφόρμα εξέδρα άντλησης πετρελαίου.

Τα οφέλη της εργασίας σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Oil_platform_(Brazil)_1

Οι μισθοί σε εργασίες υπεράκτιας άντλησης πετρελαίου εξαρτώνται από την εταιρεία και τον τόπο εργασίας, αλλά ο κατώτερος ημερήσιος μισθός είναι 300 δολάρια. Προσθέστε σε αυτό ότι δεν θα καταβάλετε χρήματα για τρόφιμα, αγορά ρούχων, πλυντήρια, και ότι η εταιρεία καλύπτει γενικά τα αεροπορικά εισιτήρια, ακόμη και για μακρινές περιοχές. Αυτά είναι καλά χρηματικά ποσά και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου μαζεύουν πολλά από αυτά μέσα σε λίγα χρόνια για να τα χρησιμοποιήσουν ως υλική βάση για άλλα επαγγέλματα ή ακόμη και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι θέσεις εργασίας σε υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου είναι μια τέλεια επιλογή για να εξερευνήσετε ένα νέο επίπεδο εμπειρίας – η σκληρή δουλειά φέρνει τόσο ενθουσιασμό όσο και ανταμοιβές, ενώ το ρίσκο και ο κίνδυνος αφορούν τους πιο τολμηρούς.

Οι καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων σε υπεράκτιες πλατφόρμες

Ενώ εργάζεστε σε μια υπεράκτια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, οι απαιτήσεις διαβίωσης σας, όπως η διαμονή, το φαγητό και το πλύσιμο ρούχων πρόκειται να καλυφθούν. Το φαγητό που παρέχεται στους εργαζομένους είναι συνήθως υψηλής ποιότητας και είναι διαθέσιμο διάφορες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, παρέχουν επίσης κι άλλες διευκολύνσεις στους υπαλλήλους τους, όπως τα δορυφορικά τηλέφωνα για να βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειές τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις πλατφόρμες γεώτρησης, οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται δωδεκάωρες βάρδιες καθώς και νυχτερινές βάρδιες. Μόλις οι πετρελαϊκοί εργάτες έχουν τελειώσει τη βάρδια τους, ενδέχεται να καταχωρηθούν ως εφημερεύοντες και θα πρέπει να πάνε στο δάπεδο της εξέδρας γεώτρησης αν υπάρχουν υπηρεσίες που απαιτούνται.

Εάν θεωρείτε ότι αυτή είναι η βιομηχανία που σας ταιριάζει, είναι σημαντικό να λάβετε τις σωστές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι πληρείτε όλες τις απαιτήσεις για να προσληφθείται σε μια υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Είναι επίσης σημαντικό να αποκτήσετε καλές και αξιόπιστες συμβουλές σχετικά με τις θέσεις εργασίας αυτής της βιομηχανίας πετρελαίου που ταιριάζουν ειδικά για εσάς.

Διαβάστε ακόμα