Ημερίδα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην ΟΛΘ

krouazieroploio_thessaloniki_Tο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ» η Ημερίδα με θέμα: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ», στην Αποθήκη Δ’ Λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 10.00 έως τις 17.00.

Στόχος της ημερίδας εργασίας είναι η συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου της κρουαζιέρας και η μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική για τη στήριξη της ανάπτυξης της, στη Θεσσαλονίκη και την τουριστική ενδοχώρα της .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΘ, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας και την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί πλέον προτεραιότητα τόσο για την ΟΛΘ ΑΕ, που έχει εντάξει στο στρατηγικό σχεδιασμό της την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας, όσο και για την πόλη. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η κοινή διαπίστωση ότι είναι απαραίτητη η συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης, για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας, ο οποίος έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Στην εν λόγω ημερίδα θα παρερευθεί ο Οικονομικός Επόπτης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Καρούλης, ο οποίος θα απευθύνει σχετικό χαιρετισμό και θα πραγματοποιήσει εισήγηση- ομιλία επί του παραπάνω θέματος της ημερίδας.

Διαβάστε ακόμα