Υπό πτώχευση η Global Maritime Investments Cyprus

global_maritime_investments_cyprus_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η Global Maritime Investments Cyprus υπέβαλε αίτηση για να τεθεί υπό προστασία πτώχευσης βάση του κεφαλαίου 11 (πτωχευτική νομοθετική διαδικασία των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις υπό πτώχευση) στη Νέα Υόρκη την Τρίτη και πρόκειται να ρευστοποιήσει τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου έχει υπολογίσει ακάλυπτο χρέος της τάξης των 169 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αναφέρονται από το Bloomberg.

Οι απώλειες της με έδρα το Λονδίνο Global Maritime ήταν 47,8 εκάτ. δολάρια το 2014 και περίπου 67.6 εκάτ. κατά το οικονομικό έτος 2015, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της εταιρείας, λόγω της πλεονάζουσας χωρητικότητας του στόλου και της μεταβλητότητας των συναλλαγματικών στις ναυτιλιακές αγορές ξηρού χύδην. Οι απώλειες έφεραν την εταιρεία σε θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Η Global Maritime έχει ένα στόλο αποτελούμενο από 15 πλοία, σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο. Η εταιρεία ήταν δικαιωματικός ιδιοκτήτης δύο πλοίων kamsarmax (GMI Athinoula και GMI Jane), τα οποία και τα δύο λειτουργούσαν το 13 πλοίων GMI Panamax Pool, το οποία ξεκίνησε από την εταιρεία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Τα άλλα πλοία ήταν χρονοναυλωμένα από την εταιρεία.

Σύμφωνα με το VesselsValue.com, η Global Maritime είχε επίσης παραγγειλει τέσσερα φορτηγά πλοία τύπου Panamax στο Κινέζικο ναυπηγείο Jiangsu New Yangzijiang. Δύο πλοία ήταν προγραμματισμένα να φτάσουν φέτος και άλλα δύο το επόμενο έτος.

Το GMI Panamax Pool ξεκίνησε “για να προσθέσει πραγματική αξία στα κέρδη των πελατών του ιδιοκτήτη σε μια υποτονική αγορά και να προετοιμαστούν αυτοί οι πελάτες για μια ενδεχόμενη ανάκαμψη στην αγορά ξηρού φορτίου”, ο συν-ιδρυτής της GMI Stuart Rae παρατήρησε σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο.

Η GMI Panamax Pool είχε ως στόχο να φτάσει τα 30 πλοία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και επιπλέον 30 το 2016.

Διαβάστε ακόμα