Υποβιβάστηκε κατηγορία στο Nasdaq η DryShips

dry_ships_nasdaq

Σύμφωνα με το splash247 η DryShips έχει μεταβιβάσει τη δημόσια εγγραφή της στη Nasdaq Capital Market από τη Nasdaq Global Select Market μετά την αποτυχία να επιτύχει μια τιμή κλεισίματος πάνω από 1 δολάριο ανά μετοχή για περισσότερες από 30 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

Η εταιρεία του Οικονόμου ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στη νέα χρηματιστήριακή αγορά, όπου διαπραγματεύονται εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι πέρα από τη NASDAQ Global Select Market που περιλαμβάνει εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και διαπραγματεύονταν μέχρι χθες η μετοχή της Dryhsips, υπάρχει και η η NASDAQ Global Market που περιλαμβάνει εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Η DryShips έλαβε γνωστοποίηση από το Nasdaq στις 13 Απριλίου, ότι η εταιρεία πρέπει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου να συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις ελάχιστης τιμής διάθεσης της μετοχής που η Nasdaq Global Select Market έχει ορίσει στο 1 δολάριο ανά μετοχή, αλλιώς δεν θα τηρεί τους κανόνες εισαγωγής του χρηματιστηρίου.

Η ελληνική εταιρεία εισήλθε από σήμερα σε μια νέα περίοδο χάριτος 180 ημερών στο χρηματιστήριο της Nasdaq Capital Market, κατά την οποία οι μετοχές της πρέπει να ξεπερνούν την ελάχιστη τιμή διάθεσης του 1 δολαρίου ανά μετοχή για πάνω από 10 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να είναι συμβατές με τους κανόνες του χρηματιστηρίου.

Αν η DryShips δεν μπορέσει να συμμορφωθεί με τα κριτήρια περί ελάχιστης τιμής μέχρι το τέλος της περιόδου χάριτος (11 του Απρίλη 2016), η εταιρεία θα διαγραφεί από το Nasdaq.

“Η εταιρεία έχει δημοσιοποιήσει σε γραπτή ανακοίνωση της την πρόθεσή της να διορθώσει την ανεπάρκεια της ως προς την ελάχιστη τιμή διάθεσης κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου χάριτος προχωρώντας σε συγχώνευση μετοχών (reverse split μετοχών), εφόσον χρειαστεί”, ανέφερε σε χθεσινό δελτίο τύπου της η DryShips.

Οι μετοχές της DryShips έχουν χάσει 85,81% της αξίας τους κατά την τελευταία περίοδο των 52 εβδομάδων. Αυτή τη τη στιγμή, η μετοχή διαπραγματεύεται στα 0,218 δολάρια ανά μετοχή, παρουσιάζοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με το χαμηλό 52 εβδομάδων των 0,16 δολαρίων ανά μετοχή, που σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, από την περασμένη εβδομάδα, η DryShips έχει “βγάλει στο σφυρί” 15 Panamax και δύο supramaxes, με σκοπό να αντιμετωπίσει την παραπάνω άσχημη οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε ακόμα