Υψηλό πενταετίας για τα ναύλα των VLCC

Andromeda-11

Τα ναύλα για τα VLCCs στα ταξίδια Ανατολικά του Σουέζ ξεπέρασαν τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη το σημαντικό ορόσημο των 100.000 δολαρίων ανά ημέρα, η πρώτη φορά που οι τιμές αυξήθηκαν τόσο υψηλά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε σε άνοδο τις τιμές και τα κέρδη από τον Περσικό Κόλπο προς την Ανατολική Ασία, με τους πλοιοκτήτες, ναυλομεσίτες και τους ναυλωτές να επικαλούνται την ισχυρή ζήτηση από την Κίνα, το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων, τις καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον τυφώνα, τις μονάδες διύλισης που επιστρέφουν από επισκευές, και ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα φόρτωσης από τη Βασόρα του Ιράκ.

Η βασική τιμή του PG-Japan εκτιμήθηκε 4,5 μονάδες υψηλότερα στα 88,5 στον δείκτη Worldscale τη Δευτέρα, που ισούται με την υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής που προηγουμένως μέσα στη χρονιά την άγγιξε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Platts.

Τα κέρδη είναι υψηλότερα από ό, τι σε εκείνο τη στιγμή του έτους, επειδή το κόστος των καυσίμων πλοίων είναι τώρα χαμηλότερο.

PΗ latts εκτίμησε τα 380 CST καύσιμα που παραδόθηκαν στη Σιγκαπούρη στα 240,25 δολάρια ανά mt τη Δευτέρα, κάτω από τα 305,5 δολάρια ανά mt στις 21 Ιουλίου.

“Μοιάζει να έρχεται ένα μακρύς χαρούμενος χειμώνα για τους ιδιοκτήτες με τα κέρδη να είναι τόσο υψηλά όπως 96.000- 100.000 δολάρια”, ένας μεσίτης VLCC στη Σιγκαπούρη δήλωσε αναφερόμενος στην επικείμενη εποχιακή αύξηση της ζήτησης.

Η Κίνα συνεχίζει να ναυλώνει περισσότερα VLCCs για να ανεβάσει το αργό περισσότερο του αναμενόμενου και οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιούνται πλήρως με την χωρητικότητα που υπάρχει στις συνήθεις συμβάσεις ναυλώσεως, είπε.

Πηγές της αγοράς, δήλωσαν ότι ορισμένα πλοία έχουν καθυστερήσει λόγω των πρόσφατων τυφώνων σε όλη τον Ειρηνικό και δεν είναι σε θέση να προβλέψουν την αναμενόμενη ώρα άφιξής τους μέσα στο μήνα, τροφοδοτώντας το κλίμα στην αγορά.

Συνολικά, περισσότερα από 120 φορτία για φόρτωση αυτό το μήνα στον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα έχουν ήδη καλυφθεί με τη χωρητικότητα, αναφέρουν οι μεσίτες.

Ο αριθμός των φορτώσεων στην περιοχή εκτιμώνται σε 116, 107 και 118 για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αντίστοιχα, κάτω από 134 τον Ιούνιο, όπως είπαν.

Διαβάστε ακόμα