Ένα ιστορικό επιβατηγό πλοίο ηλικίας 100 ετών, το οποίο ήταν παροπλισμένο και εκτός λειτουργίας, ανατράπηκε στον ποταμό Columbia ενώ ήταν αγκυροβολημένο κοντά στην Astoria, την Πέμπτη.
Στο πλοίο δεν επέβαιναν άνθρωποι.
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ είπε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της βύθισης.
Γύρω από το σημείο της βύθισης τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικό φράγμα για να περιοριστεί η ρύπανση από την διαρροή πετρελαίου και να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές επιπτώσεις μόλυνσης στο περιβάλλον, είπε ο Υπαξιωματικός της ακτοφυλακής Diolanda Caballero, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποια διαρροή πετρελαίου αυτήν τη στιγμή.
Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το πλοίο να έχει μεγάλη δεξιά κλίση.
Η ποσότητα της διαρροής του πετρελαίου και η ποσότητα που βρίσκεται στο πλοίο είναι άγνωστη, είπε ο Caballero.
Η Ακτοφυλακή άνοιξε το Oil Liability Trust Fund για να προσλάβει την Global Diving and Salvage με σκοπό να βοηθήσει στην προσπάθεια καθαρισμού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή.
Κατασκευασμένο το 1924, το πλοίο Tourist No. 2 με το ξύλινο κύτος έχει μεταφέρει επιβάτες σε όλο τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και από τον στρατό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ιστορικό σκάφος, το οποίο είναι καταχωρισμένο στο Ιστορικό Μητρώο της Ουάσιγκτον και στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων, έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις και ορισμένες αλλαγές ονόματος και ιδιοκτησίας όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτή τη στιγμή ανήκει στον Christian Lint και ήταν αγκυροβολημένο κοντά στην προβλήτα ανεφοδιασμού Wilcox στην Αστόρια για περίπου ένα χρόνο.
Σπάνιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου: