Σε ιστορικό «ρεκόρ» ο τομέας των διαλύσεων

Ship being scrapped, Alang, Gujarat, India

Του Γ. Λογοθέτη, CFO Finance & Research George Moundreas Com. S.A.

Το κύριο χαρακτηριστικό της προηγούμενης εβδομάδας ήτανε η έντονη νευρικότητα που επικράτησε στην αγορά όπου είχε και σαν αποτέλεσμα τον ιδιαίτερα χαμηλό όγκο των διαλύσεων.

Βέβαια το γεγονός της ανόδου της ναυλαγοράς και της αύξησης των εσόδων των πλοίων το τελευταίο διάστημα λειτουργεί αποτρεπτικά στον τομέα των διαλύσεων και το τελευταίο διάστημα αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Εκτιμάται πως ο συνολικός όγκος των διαλύσεων για το 2013 θα είναι μειωμένος κατά 1/3 από το ιστορικό ρεκόρ των 66 εκατομμυρίων τόνων του προηγούμενου χρόνου αλλά φτάνοντας το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του 1985.

Η Ινδία, την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπισε και πάλι μεταβλητότητα τόσο στην νομισματική ισοτιμία όσο και στις εγχώριες τιμές του σιδήρου με αποτέλεσμα οι αγοραστές, End Buyers, να επιλέξουν να μην δραστηριοποιηθούν, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και από την εικόνα των διαλυτηρίων όπου εκτιμάται πως το 50% είναι άδεια, παρά την προσπάθεια των Cash Buyers να πουλήσουν τα αποθέματα τους σε τιμές της αγοράς και όχι σπέκουλας.

Διαβάστε περισσότερα στο naftikachronika.gr

Διαβάστε ακόμα