Καναδάς: Τουλάχιστον 5 νεκροί από βύθιση τουριστικού σκάφους [video]

leviathan_vithisi
Σε τραγωδία κατέληξε μια βόλτα παρατήρησης φαλαινών σε τουριστικό θέρετρο Tofino στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά.

Λίγο πριν τις 17:00 τοπική ώρα της Κυριακής κοντά στο Plover Reefs, δυτικά του νησιού Βάργκας, το Leviathan II, ένα μήκους 19 μέτρων ταχύπλοο σκάφος με 27 επιβαίνοντες, βυθίστηκε και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το σκάφος έστειλε σήμα κινδύνου αργά το απόγευμα της Κυριακής, σε μια κατά τ’ άλλα καθαρή και ηλιόλουστη μέρα για την τουριστική κοινότητα.

Ένα ελικόπτερο Cormorant της Βασιλικής Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αεροσκάφος RCAF Buffaloο εστάλησαν στην περιοχή αναζήτησης. Τα Καναδικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος περιελάμβαναν το ταχύπλοο σκάφος διάσωσης Tofino 1, το Cape Ann, Cape McKay και John P. Tully, ενώ βοήθησαν και εθελοντές από την κοινότητα.

Η επιχείρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση είκοσι ένα ανθρώπων, από τους οποίους οι δεκαοχτώ περιθάλπονται στο Γενικό Νοσοκομείο του Tofino, ενώ τρεις άνθρωποι εστάλησαν σε μεγαλύτερο μεγαλύτερες ιατρικές εγκαταστάσεις – όπως το Γενικό Νοσοκομείο του Βανκούβερ, όπου μια γυναίκα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται, αλλά η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης έχει ολοκληρωθεί, και και οι ελπίδες να εντοπισθεί ζωντανός είναι πλέον από ελάχιστες ως μηδαμινές.
leviathan_vithisi2
Ένας εργαζόμενος στον Φαλαινοθηρικό Σταθμό του Jamie δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι το πλοίο ανήκε στην εταιρεία τους, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερο. Ένα πλοίο του Φαλαινοθηρικού Σταθμού είχε βυθιστεί επίσης κοντά στο Tofino το 1998, σκοτώνοντας έναν Γερμανό τουρίστα και τον καπετάνιο του πλοίου.

Το Leviathan II είναι τώρα μερικώς βυθισμένο 8 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Tofino, μια μικρή πόλη 1.876 κατοίκων στη δυτική ακτή του νησιού του Βανκούβερ.

https://www.youtube.com/watch?v=740L2ue8z2I

Διαβάστε ακόμα