Καπετάνιος αλιευτικού έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε για 4 ώρες χωρίς σωσίβιο!

Την Κυριακή, ο καπετάνιος ενός αλιευτικού σκάφους έπεσε στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο, και ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά της Πόλης του Παναμά, στη Φλόριντα, και κατάφερε να κολυμπήσει για τέσσερις ολόκληρες ώρες πριν φτάσει τον διασώσουν!

Περίπου στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, οι η Ακτοφυλακή έλαβε μια κλήση στο κανάλι 16 του VHF από ένα μέλος του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους “Fiona Leone”, το οποίο ανέφερε ότι ο καπετάνιος του σκάφους έπεσε στη θάλασσα ενώ αυτό βρισκόταν εν πλω με τον αυτόματο πιλότο.

Η ακτοφυλακή κάλεσε τα παραπλέοντα πλοία και σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή να βοηθήσουν. Ζήτησαν επίσης να αποσταλεί σκάφος της ακτοφυλακής στο σημείο, αλλά και ένα αεροσκάφους έρευνας Ocean Sentry, με σκοπό την έρευνα και διάσωση του άτυχου άντρα.

Μετά από τέσσερις ώρες στο νερό και χωρίς σωσίβιο, ο καπετάνιος διασώθηκε από το σκάφος New Beginnings.

Το New Beginnings συναντήθηκε με το σκάφους της ακτοφυλακής, το οποίο μετέφερε τον καπετάνιο πίσω στο “Fiona Leone”. Ήταν σε καλή κατάσταση και όταν επέστρεψαν στο σκάφος του, το οδήγησε με ασφάλεια πίσω στο λιμάνι.

«Το να επιβιώσει στο νερό χωρίς σωσίβιο, όπως έκανε ο καπετάνιος, είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να το καταφέρει», είπε ο Capt. Cassie Kitchen, συντονιστής της αποστολής έρευνας και διάσωσης Sector Mobile.

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε το πλήρωμα του New Beginnings για την επαγρύπνηση και την προθυμία τους να βοηθήσουν».

Διαβάστε ακόμα