Καπετάνιος πήδηξε στη θάλασσα για να σώσει μια Σουρικάτα που έπεσε από το πλοίο! (photo)

Μια σουρικάτα που μεταφερόταν στον ζωολογικό κήπο Axminster’s Axe Valley με ένα φορτηγό πλοίο έπεσε στη θάλασσα και διασώθηκε από τον καπετάνιο που πήδηξε μέσα σε αυτή!

Στις 16 Ιουνίου, το ζώο με το όνομα «Boris» έπεσε ή πήδηξε από μόνο του από το πλοίο Gry Maritha, το οποίο είχε καταφτάσει στο λιμάνι του Penzance.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αφού ο «Boris»- καθώς και μια δεύτερη σουρικάτα με το όνομα «Doris»— κατάφεραν να βγουν έξω από τα κλουβιά τους. Η «Doris» κατάφερε να πιαστεί αλλά και ο «Boris» κατέληξε στη θάλασσα.

Ο «Boris», αμέσως πανικοβλήθηκε όταν έπεσε στα λ βαθιά νερά και χρειάστηκε να τον σώσει ο καπετάνιος Τομ Σέξτον.

Ο Τομ, 33 ετών, είπε ότι μετέφερε σουρικάτες στο Πενζάνς από τα νησιά.

Πρόσθεσε ότι πιθανότατα ο ιδιοκτήτης είχε αρχικά τέσσερα από αυτά σε ένα είδος ζωολογικού κήπου.

Ο «Doris» και ο «Boris» βρίσκονταν στο κουτί τους που έμοιαζε σαν αυτά που μεταφέρονται οι γάτες, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποδράσουν…

Οι δυο τους έτρεχαν στο κατάστρωμα, και κατάφεραν να κρύβονται κάτω από κάθε λογής κιβώτια και αυτοκίνητα τα οποία ήταν φορτωμένα στο πλοίο, έτσι τα μέλη του πληρώματος αποφάσισαν να τα αφήσουν μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι.

Τελικά, μετά την πρόσδεση του πλοίου, το πλήρωμα άρχισε να τρέχει γύρω από το κατάστρωμα για να τα πιάσει.

Κατάφεραν να πιάσουν την πρώτη σουρικάτα, αλλά η δεύτερη πήδηξε ξαφνικά στη θάλασσα. Ο Τομ ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο καλός κολυμβητής ήταν ο «Boris».

Ο Τομ αποφάσισε να πηδήξει στο νερό για να σώσει το ζώο, έτσι έβγαλε αμέσως τα ρούχα του και φόρεσε τα γάντια του για να τον πιάσει.

Γνώριζε ότι μια σουρικάτα μπορεί να είναι επιθετική. Ωστόσο, ανέφερε ότι ήταν εύκολο να την πιάσει.

Στη συνέχεια έβαλαν τον «Boris» πίσω στο κουτί και τον ανέβασαν στο κατάστρωμα.

Διαβάστε ακόμα