Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο «πράσινο» φέρρι

Το μεγαλύτερο φέρρι στον κόσμο, που θα κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα ναυπηγεία STX στο Σέν Ναζέρ (Saint Nazaire) της Γαλλίας, αποτελώντας στην ουσία ένα μεγάλο πείραμα που μπορεί να αλλάξει την ροή της ναυτιλίας.

Η παραγγελία για τη ναυπήγηση του μήκους 210 μέτρων πλοίου έχει δοθεί από την Brittany Ferries απ’ όπου έχει ανακοινωθεί ότι το πλοίο θα κατασκευαστεί από ελαφριά συνθετικά υλικά και κόλλες υψηλής αντοχής. Θα διαθέτει ένα προηγμένου σχεδιασμό κύτους και θα έχει ικανότητα να φιλοξενήσει 2.400 επιβάτες, 650 αυτοκίνητα και 40 φορτηγά ενώ θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων.

Όπως έχει γίνει γνωστό το πλοίο θα ενσωματώσει κινητήρες διπλού καυσίμου και υψηλής απόδοσης σύστημα ηλεκτροκίνησης, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 15 έως 20%, σε σύγκριση με τα υφιστάμενα δρομολόγια πλοίων και σχεδόν θα εξαλειφθούν οι εκπομπές των οξειδίων του αζώτου (NOX) και του οξείδιου του θείου (SOX ).

Διαβάστε περισσότερα στο pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα