ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καθελκύστηκε το πρώτο πλοίο στον κόσμο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου [βίντεο]

Η Kawasaki Heavy Industries της Ιαπωνίας καθέλκυσε το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου στον κόσμο στο ναυπηγείο Kobe Works.

Το Suiso Frontier σχεδιάστηκε για να μεταφέρει υγροποιημένο υδρογόνο στο 1/800 του αρχικού του όγκου αερίου, ψύχοντας το στους -253 ° C. Η Kawasaki σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο πλοίο ένα δοχείο αποθήκευσης υγροποιημένου υδρογόνου χωρητικότητας 1,250 m3 με δομικό στοιχείο διπλής όψης, το οποίο κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Harima Works. Η κατασκευή του πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Όταν το πλοίο ολοκληρώσει της εργασίες του και γίνει λειτουργικό, το Suiso Frontier θα χρησιμοποιηθεί ως επίδειξη τεχνολογίας με στόχο τη δημιουργία μιας διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού με υδρογόνο που θα περιλαμβάνει υγροποιημένο υδρογόνο που παράγεται στην Αυστραλία και θα μεταφέρεται στην Ιαπωνία.

Το υδρογόνο κερδίζει τη δημοτικότητα ως βασική πηγή ενέργειας επόμενης γενιάς για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν εκπέμπει CO2 ή άλλα αέρια θερμοκηπίου κατά τη χρήση και οι αναμενόμενες εφαρμογές περιλαμβάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τα οχήματα κυψελών καυσίμου.

Ένας τερματικός σταθμός εκφόρτωσης υδρογόνου κατασκευάζεται στην πόλη Κόμπε και κατασκευάζεται μια εγκατάσταση αεριοποίησης καφέ άνθρακα στην Αυστραλία. Επιπλέον, μια κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Kawasaki, Iwatani και J-POWER μαζί με την Marubeni Corporation και την AGL Loy Yang. που δημιουργήθηκε το 2018 και έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Βικτόρια για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αερίου, υγροποίησης και τερματικού φόρτωσης υδρογόνου.