Κι άλλη σύγκρουση πλοίων στον Βόσπορο [pics]

sugkrousi_ploion-

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Ένα ακόμα ατύχημα μεταξύ πλοίων που διασχίζουν το Στενό του Βοσπόρου σημειώθηκε προχθές στην Τουρκία.

Οι τουρκικές ναυτιλιακές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το δεξαμενόπλοιο Paros Wind και το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου CS Jaden συγκρούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:30, περίπου 8 ναυτικά μίλια από τη βόρεια είσοδο του Βοσπόρου.

Και τα δύο πλοία υπέστησαν ζημιές κατά την σύγκρουση και τους παρήχθη βοήθεια για να αγκυροβολήσουν έξω από το στενό.

Το χωρητικότητας 38.000 DWT CS Jaden ήταν φορτωμένο με σιτάρι, ενώ το με σημαία Παναμά και χωρητικότητας 17.000 DWT Paros Wind μετέφερε ένα φορτίο πετρελαίου, όταν έλαβε χώρα η σύγκρουση, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ζημιές στην πλώρη του δεξαμενόπλοιου και στην αριστερή πλευρά του πλοίου μεταφοράς φορτίου χύδην.

Και τα δύο πλοία ήταν αγκυροβολημένα στα ανοικτά του Turkeli στη Μαύρη Θάλασσα την Παρασκευή, έδειξαν τα δεδομένα του AIS.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο ανάμεσα σε πολλά ατυχήματα μεταξύ εμπορικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου και την ευρύτερη περιοχή που συνέβησαν μόλις τους τελευταίους μήνες. Ακολουθεί μια λίστα με το τι έχει ήδη αναφερθεί:

-Ιούνιος: Ένα πλήρως φορτωμένο Suezmax δεξαμενόπλοιο προσάραξε επικύνδυνα κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Ένα κρουαζιερόπλοιο με εκατοντάδες επιβάτες και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων που μετέφερε εύφλεκτη νάφθα συγκρούστηκαν στα Στενά των Δαρδανελίων, προκαλώντας ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

-Ιούλιος: Ένα φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου που μετέφερε λίπασμα σημείωσε επικίνδυνη προσάραξη στο στενό των Δαρδανελίων. Ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με ένα σπίτι στο Βόσπορο! Ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο βυθίστηκε και ένα άτομο πέθανε μετά από σύγκρουση με φορτηγό κοντά στην είσοδο της Μαύρης Θάλασσας του Στενού του Βοσπόρου.

-Αύγουστος: Ένα capesize μεταφοράς άνθρακα έμεινε ακυβέρνητο στο Βόσπορο και έπρεπε να διασωθεί. Έπειτα, ο Βόσπορος έκλεισε επειδή ένα άλλο πλοίο γενικού φορτίου έμεινε ακυβέρνητο.

Τα τουρκικά στενά -συμπεριλαμβανομένου και του Βοσπόρου, της θάλασσας του Μαρμαρά, και των Δαρδανέλιων- όλα μαζί συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

sigkrousi_ploion

sigkrousi_ploin-

sugkrousi_ploion-

Διαβάστε ακόμα