Κι άλλο περιστατικό μαζικής διάρροιας σε κρουαζιερόπλοιο!

caribbean_princess_peristatiko_mazikis_diarroias_

Στο Χιούστον επέστρεψε το κρουαζιερόπλοιο Caribbean Princess το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, μια μέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη, αφού 165 επιβάτες του και 11 μέλη του πληρώματος αρρώστησαν από τον νοροϊό, την ίδια εντερική διαταραχή που ανάγκασε ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο να συντομεύσει το ταξίδι του αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Julie Benson, μια εκπρόσωπο της Carnival Corp ‘s Princess Cruises στην οποία ανήκει το πολυτελές σκάφος, οι επιβάτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα του ιού, που περιλαμβάνουν ναυτία και εμετό, έχουν μειωθεί σε τρεις. Το Caribbean Princess μετέφερε συνολικά 3.104 επισκέπτες και στελεχώνεται από πλήρωμα 1.149 ανδρών.

Οι υπάλληλοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, θα επιβιβαστούν στο πλοίο για να βεβαιωθούν ότι έχει απολυμανθεί σωστά πριν από την αναχώρηση του για το επόμενο ταξίδι, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Στους επιβάτες προσφέρεται μια έκπτωση 20 τοις εκατό σε μελλοντική κρουαζιέρα ως αποζημίωση για την πρόωρη επιστροφή.

Το κρουαζιερόπλοιο φέρεται να είπε στους επιβάτες ότι θα ακύρωναν μια στάση στο Belize, λόγω μετεωρολογικής πρόβλεψης για ομίχλη, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών όσων δεν αρρώστησαν: ”Δεν μου αρέσει ο ιός και δεν μου αρέσει το ψέμα. Θα έπρεπε να μας έχουν ‘πει την αλήθεια”, δήλωσε ο Barnett από το Dallas, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο και θα το τελευταίο του ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο.

Πριν από λίγες μέρες το κρουαζιερόπλοιο Explorer of the Seas της Royal Caribbean Cruises Ltd. επέστρεψε για παρόμοιο λόγο νωρίτερα στο Cape Liberty του New Jersey, αφού 595 επιβάτες από τους 3.050 αρρώστησαν με γαστρεντερική ασθένεια, πιθανότατα οφειλόμενη στο νοροϊό.

Το περιστατικό επιδημίας στο Caribbean Princess είναι το τρίτο που παρουσιάζεται σε αμερικάνικο κρουαζιερόπλοιο για το 2014, ενώ για το 2013 έχουν καταγραφεί εννέα περιστατικά, τα 7 οφειλόμενα στον νοροϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Carnival, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρων στον κόσμο με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα, παρουσίασε αύξηση μετοχών κατά 9,2 τοις εκατό το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμα