Κύματα κρουαζιερόπλοιου της Carnival διαλύουν μαρίνα στην Ιταλία (video)

marina_italia_carnival
Κατά την αναχώρηση από το λιμάνι της Μεσσήνης, στη Σικελία, την προηγούμενη Κυριακή, το Carnival Vista – το νεότερο πλοίο της Carnival Cruise Line του – κατέστρεψε μια προβλήτα βαρκών με τα κύματα από τους προωθητήρες του, βυθίζοντας πολλά μικρά σκάφη.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο από κάμερες ασφαλείας, η προβλήτα Marina del Nettuno πλημμύρισε, ανατράπηκε και τελικά διαλύθηκε από το κύμα του νερού που έστειλαν οι έλικες του Vista, καθώς αυτό πέρασε από κοντά. Το πλοίο στο τέλος συνεχίζει το ταξίδι του σα να μη συνέβη τίποτα!

Από τις εικόνες φαίνεται επίσης να επικρατούν ήρεμες και καλές καιρικές συνθήκες, γεγονός που δγμιουργεί ερωτήματα γιατί το κρουαζιερόπλοιο πέρασε τόσο κοντά από την μαρίνα.

Τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η λιμενική αρχή διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, ενώ κάποιες τοπικές εφημερίδες εκτιμούν τις ζημιές στα 250.000 δολάρια.

Εκτός του ότι είναι το νεότερο πλοίο της Carnival Cruise Line, το Vista έχει ECO Notation της LR για πράσινη τεχνολογία και είναι το μόνο κρουαζιερόπλοιο με πλήρη IMAX κινηματογράφο επί του πλοίου. Είναι επίσης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με μια εναέρια πίστα ποδηλασίας, η οποία δίνει στους αναβάτες την δυνατότητα να αιωρούνται περίπου 45 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, και έχει το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο πάνω σε πλοίο στο στόλο της Carnival Cruise Lines.

Διαβάστε ακόμα