Κινητή μονάδα παροχής LNG προωθεί η Wartsila

Ένα νέο μοντέλο φορτηγίδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο συνέδριο και την έκθεση Gastech, στη Σιγκαπούρη.

Το Mobile LNG που λανσάρει η Wartsila Marine Solutions and Energy Solutions στοχεύει να παρέχει ένα ευέλικτο μέσο για την ικανοποίηση απαιτήσεων μικρών και μεσαίου μεγέθους, εκεί όπου οι επιλογές LNG από την ξηρά είναι περιορισμένες. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μια μονάδα παραγωγής ενέργειας τοποθετημένη στη φορτηγίδα που παρέχει μέχρι 250 MW ενέργειας, ή μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί για να εφοδιάσει τις συμβατικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας στην ξηρά. Αυτή η ευελιξία της θέσης μπορεί να φέρει καθαρή ενέργεια σε περιοχές που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει η Wartsila

Σύμφωνα με τον Timo Koponen, Αντιπρόεδρο, Flow and Gas Solutions, Wartsila Marine Solutions οι λύσεις της Wartsila υποστηρίζουν ολόκληρη τον κύκλο παραγωγής του φυσικού αερίου, από τις γεωτρήσεις και την παραγωγή, μέχρι την παράδοση, την υγροποίηση, την αποθήκευση της επαναεριοποίησης και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. “Αυτή η τελευταία καινοτομία είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση των προσφορών μας σε υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι περισσότερες υπάρχουσες εγκαταστάσεις προσανατολίζονται για τους χρήστες μεγαλύτερης κλίμακας, ενώ η Wartsila Mobile υγροποιημένου φυσικού αερίου προσφέρει ένα ευέλικτο και κινούμενο επιλογή για μικρές και μεσαίες απαιτήσεις”, δήλωσε.

Η Wartsila αναφέρει ότι το εν λόγω Mobile LNG έχει αναπτυχθεί για προβληματικά σημεία όπου οι αγωγοί και μεγάλης κλίμακας τερματικοί σταθμοί λήψης LNG δεν είναι εφικτοί, ή όταν οι ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου που χρειάζονται είναι μικρότερες. Αντιπροσωπεύει μια πρόταση για ρηχές θαλάσσιες περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση για μεγαλύτερα σκάφη. Σε σύγκριση με την κατασκευή συμβατικών χερσαίων τερματικών σε δύσκολες εδαφικές συνθήκες και περιοχές με μια υπανάπτυκτη υποδομή, η φορτηγίδα μπορεί να αποτελεί μια επένδυση με λιγότερα λεφτά και ταχύτερη παράδοση. Επιπλέον, όντας κινητή μονάδα, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, ενισχύοντας την αξία μεταπώλησης.

Το συνέδριο και η έκθεση Gastech πραγματοποιείται από 27 έως 30 Οκτωβρίου στη Σιγκαπούρη.

Διαβάστε ακόμα