“Κλείδωσε” η μετακίνηση στα νησιά μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

“Κλείδωσαν” οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις στα νησιά από την Παρασκευή 14 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε πρόκειται για ακτοπλοϊκό ταξίδι, οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού 72 ωρών, ενώ δεκτά θα γίνονται και τα rapid και τα self test.

Κατά τις ίδιες πηγές, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι πολίτες θα πιστοποιούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ με έγγραφη δήλωση. Στη συνέχεια όμως αναμένεται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Κυβέρνηση και ειδικοί φαίνεται να προκρίνουν το συγκεκριμένο μοντέλο ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, καθώς οι νησιωτικές περιοχές δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν όμως και από τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη νέα έξαρση του κορονοϊού και ζητούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τους επισκέπτες. Εκείνο που επισημαίνουν είναι το γεγονός πως το υγειονομικό σύστημα δεν έχει τις ίδιες αντοχές με εκείνες των αστικών κέντρων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα νησιά αυξάνει συνεχώς τους ρυθμούς των εμβολιασμών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των “covid free” περιοχών.

Την ίδια ώρα, για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα φαίνεται πως δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, θα υπάρχει όμως ισχυρή σύσταση.
Με διπλά τεστ η άφιξη των τουριστών

Την Πέμπτη ο Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν για τον τουρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το “πράσινο” πιστοποιητικό, θα ακολουθηθεί η περσινή πεπατημένη. Δηλαδή οι τουρίστες που θα έρχονται στην χώρα μας θα έχουν στην διάθεση τους αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ περνώντας στα ελληνικά σύνορα θα υποβάλλονται σε νέους ελέγχους για κορονοϊό, ενώ παράλληλα η χώρα μας προχωρά και σε διμερείς συμφωνίες όπως με το Ισραήλ.
Εστίαση χωρίς μουσική τον Μάιο – Το σχέδιο για τα γυμναστήρια

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως δεν προβλέπεται να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Για τα γυμναστήρια, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία τους για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 Μαΐου όπως αναμενόταν.

thetoc.gr

Διαβάστε ακόμα