Κλειστό παρέμεινε το κανάλι του Κίελο μετά την σύγκρουση πλοίων [βίντεο+φωτο]

Κλειστό παρέμεινε το κανάλι του Κίελο και την Τρίτη, μετά την σύγκρουση που έγινε μεταξύ φορτηγού πλοίου και πλοίου μεταφοράς φυσικού αερίου. Η σύγκρουση είχε σαν αποτέλεσμα, το φορτηγό πλοίο να είναι σε κίνδυνο να βουλιάξει.

Όπως αναφέραμε και τη Δευτέρα, σύγκρουση μεταξύ φορτηγού πλοίου και πλοίου LNG έγινε την Δευτέρα το πρωί στο κανάλι του Κίελου στη Γερμανία που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργίας κλήσης στο φορτηγό και την διαρροή πετρελαίου diesel στα νερά του καναλιού.Όπως ανέφερε η υπηρεσία διάσωσης στη θάλασσα, το 100 μέτρων φορτηγό πλοίο Siderfly συγκρούστηκε με το – υπό σημαία ακτής ελεφαντοστού – πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου Coral Ivory στο κανάλι του Κίελο, κοντά στην πόλη Brunsbüttel στη Βόρεια Γερμανία.

Το Sidefly υπέστη δύο τρύπες στην αριστερή του πλευρά 3 και 5 μέτρων αντίστοιχα. Ενώ οι ομάδες προσπαθούν να εγκλωβίσουν την διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα με εξοπλισμό για την ρύπανση στη θάλασσα.

Το Coral Ivory δεν υπέστη ζημιές και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Brunsbüttel με προορισμό το λιμάνι του Uusikaupunki στη Φιλανδία.

Κανένας τραυματισμός δεν αναφέρθηκε.

Να πούμε ότι το κανάλι του Κίελο είναι ένα πολυσύχναστο για την ναυσιπλοΐα μέρος στον κόσμο το οποίο κατά το παρελθόν μετρά αρκετά ατυχήματα. Ένα τέτοιο ατύχημα μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο

Δείτε την σύγκρουση όπως καταγράφηκε από το Vessel finder μέσω του AIS

 e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα