“Κόκκινος συναγερμός” για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ

suez_canal_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στο μέγιστο σε όλη τη χώρα πριν από το άνοιγμα της διευρυμένης διώρυγας του Σουέζ που έχει οριστεί για τις 6 Αυγούστου.

Οι έλεγχοι ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και ναυτικών περιπολιών έχουν αρχίσει, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έτσι ώστε να αποκλειστούν πιθανές απειλές για την ασφάλεια στην τελετή έναρξης.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις βομβών γύρω από μεγάλες υδάτινες οδούς της χώρας νωρίτερα αυτό το μήνα και, πιο πρόσφατα, μιας επίθεσης σε ένα αγκυροβολημένο αιγυπτιακό πλοίο ακτοφυλακής στη Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο του Σινά από τις δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Καθώς το έργο αναβάθμισης πλησιάζει στην ολοκλήρωση, με σχεδόν το 97% των έργων βυθοκόρησης να έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίας στη διευρυμένη λωρίδα.

Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αυτό το Σάββατο, δήλωσε ο Mohamed Sakr, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ναυσιπλοΐας της Διαχειριστικής Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, προσθέτοντας ότι πλοία διαφορετικών μεγεθών θα λάβουν μέρος στις δοκιμαστικές εργασίες.

Ο επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ Mohab Mamish υποστήριξε την Κυριακή 19 Ιουλίου, ότι το νέο σχέδιο είναι πλήρως ολοκληρωμένο εφοδιασμένο με σημάδια πλοήγησης, χάρτες, ηλεκτρονικές συσκευές πλοήγησης και υψηλά καταρτισμένους οδηγούς που θα προσφέρουν ασφάλεια στα πλοία που διέρχονται από την υδάτινη οδό.

Διαβάστε ακόμα