Κρουαζιέρα: Στην Ελλάδα ποντάρει η Silversea Cruises

Με 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ελληνικό τουρισμό.

Με τέσσερα κρουαζιερόπλοια, αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια, θα κάνει φέτος, home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises.

Με 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα, η οποία άλλωστε γνωρίζει μεγάλη ζήτηση και από τους πελάτες της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις άνοιξε το πρώτο πλάνο ταξιδιού το σύστημα «έπεσε» λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης.

Tο πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι το Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Whisper, με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο φέτος. Συνολικά σε σύγκριση με άλλες χρονιές η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα όπως π.χ. τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος, Κέρκυρα κ.λ.π. , ενώ αξίζει να επισημανθεί το έντονο οικονομικό αποτύπωμα του κάθε επιβάτη της Silversea Cruises καθώς όπως έχει υπολογισθεί κάθε επισκέπτης ξοδεύει περίπου 300 έως 400 δολ. ανά λιμάνι, εξαιρουμένων των δαπανών για τις εκδρομές.

Η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από το κορωνοϊό ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα, ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Επίσης το πλήρωμα και οι επισκέπτες που εμβολιάσθηκαν θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Επιπλέον στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ενώ βέβαια και το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητας.

Σημειώνεται ότι η Silversea Cruises εξειδικεύεται στις Ultra Luxury κρουαζιέρες και ανήκει στον Όμιλο της Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» 900 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα